0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klimaekspert: Din bøf er en større CO2-synd end dit elforbrug

Etisk Råd gør ret i at foreslå indgreb mod oksekød, som globalt udleder 45 kilo CO2 per kilo.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
RUNE PEDERSEN
Foto: RUNE PEDERSEN

ØV. Bøffen bør være en sjælden spise, hvis man vil redde klodens skrantende klima, mener både Etisk Råd og tænketanken Concito.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I klimatænketanken Concito hilser man det velkomment, hvis Etisk Råds anbefaling om afgift på bøffer og hakket okse får kyllingestegen til at udkonkurrere pasta med kødsauce på de danske middagsborde.

»Som FN's klimapanel har slået fast, så skal der ske noget nu, hvis vi vil nå at forebygge klimaforandringer. Og kød betyder virkelig meget i den enkelte danskers CO2 regnskab«, siger Videnschef hos Concito, Torben Chrintz.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce