0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ingeniører opfinder rejer lavet af planter og mel af knuste fårekyllinger

I Californien udvikler man teknologi. Nu anvender man samme metoder til at opfinde ny mad.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

LOKKEMAD. Kunstige rejer er også på vej i handelen. New Wave Foods’ alge- og plantebaserede rejer er ifølge flere madskribenter utroligt virkelighedstro (Foto: New Wave Foods).

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når vi tænker på udvikling af mad, fyldes den indre nethinde ofte med billeder af Michelin-stjernekokke, der står i deres madlaboratorium og eksperimenterer med konsistens og smag, indtil de opnår noget, der allermest kan betegnes som kunst.

Men der findes også en anden tilgang til mad, og hvordan fødevarer udvikles, nemlig Silicon Valley-metoden.

Her er det sjældent selve madens æstetiske kvaliteter, der udvikles på. I stedet forsøger man f.eks. at imødegå befolkningsvæksten i verden og løse en eventuel fødevarekrise før den opstår.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere