Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Diarrefremkaldende. Når du køber kylling, riikerer du at få en solid omgang bakterier med i købet. Derfor er det ekstra vigtigt at gennemstege kødet og holde det rå kød væk fra grøntsager, lyder rådet fra Seruminstituttet. Foto: Finn Frandsen.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver femte kylling indeholder campylobacter

Antallet af campylobacter-kyllinger er for højt, siger fødevareministeren.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salmonella er på retræte, men nye farer lurer i kyllingen på middagsbordet.

En ny rapport fra Fødevareministeriet fastslår, at antallet af campylobacter i kyllinger er højt. Faktisk var der campylobacter i 19,7 procent af det testede kyllingekød, og i 1,6 procent af tilfældene var indholdet så højt, at det var farligt.

Det skriver DR Nyheder.

»Lidt alarmerende«
Campylobacterbakterier kan give diarre, opkast, feber og muskelsmerter.

»Jeg er ikke tilfreds med, at der er campylobacter i vores kød. Vi skal slet ikke have noget, der er farligt i vores mad. Det skal fjernes«, siger fødevareminister Mette Gjerskov, der mener, at tallet er bekymrende højt.

»Jeg synes faktisk, det er lidt alarmerende«, siger hun til DR.

Ministeren vil nu klave en handlingsplan for helt at fjerne bakterien fra det danske kød.

Hun mener, at producenterne skal gøre mere for at forhindre, at bakterien når frem til forbrugeren, og at kødet ikke smitter andet kød undervejs til forbrugeren.

Hos fjerkræsproducenterne er der lydhørhed over for at forsøge at bringe campylobacter-tallene ned, men Dansk Fjærkræråd mener ikke at det står lige så slemt til, som ministeren gør.

»Der er jo altid plads til forbedring. Men de lande, som vi sammenligner os med, har en noget højere campylobacter-frekvens«, siger Birthe Steenberg, der er sektorchef i Det Danske Fjerkræråd til DR.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden