0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Øko eller ej? Hvor farligt er det at spise sprøjtede grøntsager?

Vi kan roligt spise dansk frugt og grønt, selv om det er sprøjtet, beroliger DTU Fødevareinstituttet. Det ville jeg ikke gøre, hvis jeg var børnefamilie, siger førende dansk toksikolog.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det konventionelle landbrug vender i disse dage højlydt ryggen til Danmarks Naturfredningsforening og Coops nye øko-kampagne for et sprøjte-frit Danmark.

Gentagne stikprøver af dansk produceret frugt og grønt viser nemlig, at danske landmænd og frugtavlere holder sig under grænserne for, hvor mange rester af pesticider og andre sprøjtegifte der må være på og i madvarerne, når de når ud til forbrugerne.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere