0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ældre er bedre til at spise forskellige slags grønt end unge

Kigger man i grøntskuffen hos unge og ældre findes der langt flere forskellige slags grøntsager hos personer +50. Manglende viden om råvarer og manglende evner i køkkenet er forklaringen på, at de unge er mere ensidige i deres grøntsagsvalg.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Der er forskel på hvad unge og ældre kommer i kurven, når de køber grønt. Kål, selleri og rodfrugter fylder i de ældres kurv, mens de unge er til grøntsager, der er lette at gå til.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvis de unge 18-29-årige og ældre over 50 års forhold til grøntsager skal sammenlignes med musik, er der ingen tvivl. De unge ville være et simpelt poporkester med få instrumenter, mens de ældre var et større sammenspillet band med et bredt, nuanceret og langt mere avanceret repertoire.

Danskernes forhold til grøntsager varierer nemlig meget efter, hvor gamle de er. Og ældre danskere bruger hen over året langt flere forskellige typer grøntsager end unge.

Det viser en stor kortlægning af danskernes kendskab til og brug af grøntsager, som blandt andet Landbrug & Fødevarer står bag. Mere end 1.000 danskere har detaljeret beskrevet deres syn på og brug af grøntsager.

Hvor ældre danskere i snit spiser 28 forskellige typer grønt, kommer der kun 22 forskellige slags i de unges munde over året. Det svarer til, at unge bruger 20 procent færre forskellige typer grøntsager end dem, der er over 50 år. Samtidig har de ældre langt lettere ved at tænke grøntsager ind, når de står i køkkenet eller supermarkedet, og så får de ældre også oftere brugt det hele, så halvdelen af kålhovedet ikke ender halvråddent i skraldespanden.

Mens 47 procent af de ældre danskere ’ingen udfordringer’ oplever ved brug af grøntsager, er det kun 19 procent af de unge, der føler sig lige så sikre i det grønne køkken.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter