0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Olie, valnødder og frugt ændrer din tarmflora: Forskere finder store fordele ved at spise som en italiener

En kost med blandt andet olivenolie, nødder, frugt og grønt sænker dit kolesterol og kan forbedre din sundhed på flere områder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mik Eskestad
Arkivfoto: Mik Eskestad

Masser af grønt samt fisk, fuldkorn og nødder på tallerkenen er godt for tarmsundheden.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

To overvægtige mennesker, der begge spiser lidt for meget af det forkerte, lægger kosten om. Allerede efter få uger reagerer kroppen positivt på kostomlægningen, men den ene får mere gavn af den end den anden.

Det undrer et hold franske, italienske og danske forskere sig over. De har netop afsluttet et studie, som hylder den kost, der bliver spist i landene omkring Middelhavet. Studiet konkluderede, at de forsøgsdeltagere, der spiste middelhavskost, fik et lavere niveau af kolesterol i blodbanerne. Samtidig kunne forskerne se, at tarmbakterierne ændrede sig, i takt med at menuen blev ændret.

Middelhavskost er allerede blevet forbundet med lavere risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde og type 2-diabetes.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce