To overvægtige mennesker, der begge spiser lidt for meget af det forkerte, lægger kosten om. Allerede efter få uger reagerer kroppen positivt på kostomlægningen, men den ene får mere gavn af den end den anden.
Det undrer et hold franske, italienske og danske forskere sig over. De har netop afsluttet et studie, som hylder den kost, der bliver spist i landene omkring Middelhavet. Studiet konkluderede, at de forsøgsdeltagere, der spiste middelhavskost, fik et lavere niveau af kolesterol i blodbanerne. Samtidig kunne forskerne se, at tarmbakterierne ændrede sig, i takt med at menuen blev ændret.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind