Et rødt, sprødt æble er mere appetitligt end et smattet æble, der er klædt i en hvid pels. Det er en notorisk sandhed. Men en ny sociologisk undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at der er sket et kulturelt skifte i måden, vi danskere opfatter, hvad der er ’rent’, og hvad der er ’urent’ inden for fødevarer.
Traditionelt set har sterile produkter stået centralt i vores opfattelse af, hvornår fødevarer var rene og spiselige. I dag er det også betinget af, om de er naturlige.
»Vi kobler renhed sammen med det naturlige. Det, man tidligere har betragtet som urent – eksempelvis jord, mug, bakterier og støv – opfattes nu som rent, når det står i kontrast til et æble, der er sprøjtet med pesticider«, forklarer Kia Ditlevsen, der er adjunkt på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind