Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Streaming. Hvis du har set de 1.700 film, som dansk Netflix tilbyder, er der flere at hente.
Foto: PS LAS**NY**JLW CH**NY**/AP

Streaming. Hvis du har set de 1.700 film, som dansk Netflix tilbyder, er der flere at hente.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her er tre veje til amerikansk Netflix

Du kan omgå spærringen og gøre repertoiret på Netflix otte gange større.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På den danske version af Netflix ligger der 1.700 serie- og filmtitler på de digitale hylder.

På den tilsvarende amerikanske ligger der omkring 14.000. Altså cirka otte gange så mange.

Samtidig betaler danske kunder 79 kroner per måned for tjenesten, mens amerikanske betaler 45 kroner.

Synes du, det er uholdbart, så skift til den amerikanske version helt lovligt. Her er tre metoder:

Gå via Canada

Du kan oprette en såkaldt smart DNS hos det canadiske firma Unblock-US på hjemmesiden www.unblock-us.com (eksternt link).

Firmaets servere står i USA, og derved opfatter Netflix det, som om du sidder i USA. Eller i hvilken som helst region i verden, du selv vælger.

Det koster fem dollar om måneden at være kunde hos Unblock-US med en syv dages gratis prøveperiode. Derved bliver en amerikansk konto på Netflix lige så dyr som den er i Danmark. Men det forudsætter, at man afmelder sin danske Netflix og registrerer sig som amerikansk kunde til 45 kroner om måneden.

LÆS ARTIKEL

Det er nemt at få sin computer til at gå igennem Unblock-US’ system. Når man har registreret sig, skal man blot downloade et lille stykke software til sin computer, og så klarer denne software resten. Du skal bare aktivere softwaren, når du gerne vil gå på Netflix - eller andre amerikanske streaming-tjenester.

Sådan foregår det på computeren, men vil du have filmen op på tv-skærmen, skal du ind i indstillingerne enten på dit smart-tv eller din spillekonsol eller din AppleTV-boks. På Unblock-US er der imidlertid gode guides til, hvordan man gør på de forskellige enheder.

En læser kommenterer:

»Jeg bruger unblock-us.com, som dog til tider har problemer med at miste de gemte indstillinger, især når man bruger det på flere enheder. Jeg har også prøvet overplay.net, som tilbyder en rigtig VPN-forbindelse. Båndbredde og stabilitet var dog her så ringe, at det ikke var pengene værd, især ikke til streaming af video. Jeg kan forstå, at en hurtig og stabil VPN-forbindelse er forholdsvis dyr. En VPN-forbindelse har dog den fordel, at den giver adgang til sider i det land, som man er forbundet til på lige fod med dem, som rent faktisk er i det land. Det gør Smart DNS ikke på samme vis«.

Du kan også oprette en DNS-forbindelse hos firmaet Unlocator på https://unlocator.com/ (eksternt link).

Tjenesten gør i princippet det samme som forbindelsen hos Unblock-US på den måde, at det ikke er hele datastrømmen, der sendes via Unlocater - kun de data, der fortæller, at du befinder dig i for eksempel USA.

Tjenesten giver adgang på følgende enheder: Computer, Smart tv, Xbox 360, PlayStation 3, Apple TV, iPad, iPhone, iPod, Android, Roku, Wii samt bokse fra Western Digital. Listen udvides hele tiden.

Unlocator er gratis at bruge i øjeblikket, fordi den ikke er helt færdigudviklet. Når den er det, er det planen at den skal koste fem dollars om måneden.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den tredje metode er at oprette en konto på Hola.org, som har en app eller plugin, som installeres i computerens browser. Ulempen ved Hola er, at den kun virker på en computer, så det kan være svært at få billederne op på tv-skærmen.

Men den skulle virke med de fleste computerstyresystemer, Windows, Android fra version 2.3 til 4.3 og Chrome.

Vi prøvede Hola på en Windows computer med en Chrome-browser, hvor det virkede meget nemt at logge ind på den amerikanske Netflix med en dansk Netflix-konto. Af en eller anden grund kunne vi ikke få det til at virke på Internet Explorer-browseren.

Men Hola understøtter altså hverken AppleTV, Smart tv eller spillekonsoller som PlayStation, Wii eller XBox, men udover computere virker den med tabletcomputere med Android og på Apples iPad.

Er du ikke tilfreds med at se filmen eller serien på computerskærmen eller tabletten, kan du muligvis sætte enheden til tv-et, hvis enheden har en hdmi-udgang eller en trådløs forbindelse til tv-skærmen.

En læser foreslår en fjerde metode, der som udgangspunkt er gratis, men som brugfer samme metode som unblock-US. Der er flere, men en af dem hedder vpnbook (http://www.vpnbook.com/freevpn):

»Det er en gratis VPN, som har den fordel at du ikke skal installere noget. ADVARSEL: Når det kommer til at bruge en gratis vpn, skal man passe lidt på, fordi de som regel logger information om dit internet forbrug. Men til lovlig brug af netflix er det ikke et problem, men indtast aldrig kredit information og den slags via gratis VPN.

Tjenesten virker på alle systemer. Sådan foregår det på Windows7:

Gå i Control panel / Network and internet / Network and sharing center / Set up new connection or network / Connect to a workplace / Use my internet connection

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Her skal du indtaste info fra vpn-forbindelsens hjemmeside (destination name fx: vpnbook)

Hvis du går ind i adapter settings, kan du finde forbindelsen til vpnbook og der lave en genvej, så du nemt kan forbinde eller afbryde forbindelsen. Du kan teste, om din ip-adresse er dansk eller amerikansk ved at gå ind på http://whatismyipaddress.com/

Når du kommer ind på den amerikanske netflix og finder filmen, er det en god ide at lade den loade de første par minutter af filmen, hvorefter du kan afbryde forbindelsen til vpnbook, så du kan udnytte den bedre hastighed ved direkte forbindelse«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden