Guides

60 skarpe sekunder: Fjern blodpletter med to midler, du altid har ved hånden

Glem avancerede rengøringsmidler til blodpletter på tøjet.

Guides

Iskoldt vand og salt.

Mere skal der ikke til for at fjerne de indtørrede rester, som en omgang næsebold har efterladt på tøjet, fortæller hygiejneekspert Michael René, der blandt andet underviser på Professionshøjskolen Metropol i København.

»Det er meget simpelt, men det er altså det, der virker bedst«, siger han og forklarer, at saltet sænker den såkaldte overfladespænding i vandet og dermed øger vandets evne til at opløse blodet.

Desuden er det afgørende for resultatet, at vandet ikke bare er koldt, men iskoldt, da varme bidrager til at fastmontere blodpletterne i stedet for at få dem opløst.

Ud over de to basale midler er der en sidste ting, som du med fordel kan sørge for at være i besiddelse af, hvis blodpletterne skal forsvinde. Nemlig tålmodighed.

»Oftest giver folk for hurtigt op, hvis pletten ikke forsvinder med det samme. For det kan sagtens være, at den kræver, at processen bliver gentaget en gang eller to. Gentag, gentag, gentag, så skal blodet nok forsvinde til sidst«, siger Michael René, som i øvrigt står bag hjemmesiden pletvæk.dk .

Klik på videoen øverst i artiklen, og se rengøringseksperten komme blodet til livs.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce