Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cirka hver femte DNA-test hos voksne afslører, at faderen er en anden end forventet, mens andelen blandt de nyfødte hos Dnatest.dk er helt oppe på en tredjedel. (Arkivfoto)
Foto: TINE HARDEN

Cirka hver femte DNA-test hos voksne afslører, at faderen er en anden end forventet, mens andelen blandt de nyfødte hos Dnatest.dk er helt oppe på en tredjedel. (Arkivfoto)

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dna-test afslører juleknald

En nagende mistanke om utroskab får hvert år tusinder af danske familier til at dna-teste deres børn.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere tusinde danske familier bestiller hvert år en privat dna-test af deres børn på grund af mistanke om, at julefrokostaktiviteter har haft en finger med i spillet om børnenes herkomst.

Testen afslører, om barnets far er den, man tror, og tilbuddet er særlig populært i netop denne tid, skriver metroXpress.

»Efterspørgslen er blevet helt ekstrem, og vi kan især mærke det, når der er gået lidt mere end ni måneder siden sidste års julefrokoster. Tit kommer manden i tanke om, at hun egentlig kom meget sent hjem, og så vil han godt være sikker på, at det ikke er en anden, der har gjort hende gravid den dag«.

Det siger Johannes Brejner, der er indehaver af Danmarks største og ældste udbyder af private faderskabsprøver, Dnatest.dk, til metroXpress.

Det er sæson for DNA-test Her foretager man hvert år cirka 2.000 analyser, hvoraf flere end halvdelen laves i årets tre sidste måneder.

Også den mindre konkurrent Blumlab oplever stor efterspørgsel.

Her tester man primært ældre børn og voksne.

»Vores typiske kunder er enten voksne mænd, der pludselig bliver opsøgt af en ung, der hævder at være deres barn, eller også er det folk i 50'erne, der vil have vished, inden forældrene dør,« siger indehaver Robert Blum.

En tredjedel har en uventet far

Her afslører cirka hver femte test, at faderen er en anden end forventet, mens andelen blandt de nyfødte hos Dnatest.dk er helt oppe på en tredjedel. Et tal, som ejer Johannes Brejner betegner som grotesk.

Han fortæller, at mange mænd bliver ulykkelige og vil skilles, når konens utroskab er afsløret sort på hvidt.

Alligevel vil stadig flere tage de skæbnesvangre test, mener Michael Hviid Jacobsen, der er lektor i sociologi ved Aalborg Universitet.

»Når videnskaben stiller muligheden til rådighed, vil vi benytte os af den. Vi lever i et samfund hjemsøgt af behov for sikkerhed,« siger han.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden