Ven. Smartphonen kan blive din bedste ven i julen med disse smarte apps.
Foto: Joachim Adrian

Ven. Smartphonen kan blive din bedste ven i julen med disse smarte apps.

Jul

9 apper, der hjælper dig gennem julen

Kom sikkert hjem fra julefrokosten, få hjælp til julemaden, lær de bedste indpakningstricks og husk samtlige salmer.

Jul

Pakkemester

Til alle os fummelfingrede, der bander stygt, når ekspedienten fortæller, at de desværre ikke pakker gaver ind. Med videosekvenser og quiz kan appen gøre dig til en sand indpakningsmester. Ud over basal indpakningsteknik kan du f.eks. lære at pakke miljørigtigt ind, japansk indpakningsteknik, eller hvordan man pakker ekstra store gave ind.

Gift Wrapping Instant Expert koster 7 kroner i App Store. Google Play har en gratis version - Gift Wrapping Tricks and Tips

LÆS ARTIKEL

Budgetmester

Få hjælp til at holde styr på gavebudgettet. Appen fungerer på den måde, at man opretter alle personerne, som man er på gave med, og tildeler hver en sum penge fra budgettet. Appen holder så øje med budgettet for dig, og kan også hjælpe dig med at huske, hvem du mangler at købe gave til.

Christmas Budget Lite koster 7 kroner i App Store. Google Play har flere lignende, fx den gratis Christmas Gift List

Praj en taxa

Det kan være møg/irriterende at stå en sen nattetime efter en julefrokost og frysende forsøge at praje en taxa, eller slippe igennem en alenlang telefonkø. Med denne app er det nemt og hurtigt at finde en ledig taxa. Lynhurtigt finder appen din placering, og så er det bare at trykke på ’bestil’. Så kommer der en taxa til din placering.

Click a taxi kan hentes gratis i App Store og Google Play

Sovsemester

Er du ny ud i julemad,eller har en julefrokost pålagt dig en ret, du ikke er helt ferm i, er der hjælp at hente. Frøken Jensens kogebog findes nu i en app udgave, hvor et af kapitlerne er julemad. Her kan man bl.a. finde hjælp til at lave de brunede kartofler, glarmestersilden eller honningkagen.

Frøken Jensens kogebog med 200 af opskrifterne er gratis i App Store og Google Play. Alle opskrifter (mere end 1.000) kan låses op for 69 kroner.

Hver fugl synger

Det er juleaften, der skal danses om træet, men hvordan er det nu lige andet vers af ’Dejlig er den himmel blå’ lyder? Det kan den danske app Julesange hjælpe dig med. Appen indeholder den fulde tekst til 23 julesange og -salmer. Til 18 af sangene får du tilmed leveret musik akkompagnement, hvis det kniber med at huske melodien.

Julesange koster 13 kroner i App Store, men er gratis i Google Play.

Klik et julekort

Denne app kan ses som en erstatning eller et supplement til det klassiske familiejulekort. Man tager ganske enkelt et foto med appen og kan herefter lægge juleeffekter ind over billedet. Det kan efterfølgende nemt deles på Instagram, Facebook eller via mail.

PhotoJus Christmas FX er gratis i App Store, men kommer også i en udgave med flere juleeffekter til 13 kroner. På Google Play er den gratis i en begrænset periode.

Indtal et julekort

En lille animeret julemandshjælper ved navn Carl gentager, hvad du siger til ham. Du kan optage sekvensen og sende den som en julehilsen til familie og venner eller dele den på Facebook.

Talking Santa Carl koster 7 kroner i App Store. Google Play har en gratis version, Talking Santa

Musiktapet

Undgå nogensinde at løbe tør for julemusik. Denne app afspiller julemusik fra radiostationer verden over.

Appen kan streame fra alle de jule-radiostationer, der ligger på nettet. Så der er rig mulighed for at komme ud over de danske klassikere og lytte til for eksempel engelsk, amerikansk, polsk og østrigsk julemusik.

Xmas radio er gratis i App Store og Google Play.

Del ønskerne ud

Ideen er, at alle, man er på gave med, henter denne app. Så indtaster man sine ønsker og deler dem via appen med dem, man er på gave med. Så kan andre se hvad du ønsker dig og tilmed se, hvis du løbende tilføjer af ønsker. Der er også mulighed for at at sende ønskesedlen med mail direkte fra appen, hvis dem, du sender til, ikke har appen installeret.

Ønskeliste online koster 13 kr. i App Store og 8,75 i Google Play

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden