Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hyggestund. Selma på 7 år og Sophus på 12 år i gang med at klippe, kliste og fjolle.
Foto: Julie Vöge

Hyggestund. Selma på 7 år og Sophus på 12 år i gang med at klippe, kliste og fjolle.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klar, parat, klip: Julepynt som selv børnene kan finde ud af at lave

Saml familien rundt om bordet fyldt med papir, sakse, lim, perler og gode ideer, og lad den kreative julefred sænke sig.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken giver dig her fire bud på julekreativitet, som også børnene kan tage del af. Det gør det indimellem sjovere for børn at være kreative, hvis de udstyres med anvisninger på, hvordan de laver et konkret projekt.


1. Glaspynt til kroge

Skab hyggelys i decembers mørke med hjemmelavede lanterner, der både kan stå inde og ude. Lanternerne kan sagtens stå og hygge hele aftenen og natten med på børneværelset, hvis I bruger batteridrevne fyrfadslys.

Materialer: Renvaskede syltetøjsglas, ståltråd, pap, saks, limpistol, snespray, bloklys, batteridrevet fyrfadslys

Sådan gør du: Rengør gamle syltetøjs-, rødbede eller asieglas – gerne i forskellige størrelser – grundigt. Mål det enkelte glas’ omkreds i bunden, og mål længden ud på et stykke pap. Tegn med blyant dit lange sammenhængende motiv, der skal varieres i højden, men højst gå to tredjedele op til glassets top. Tænk gerne i motiver, der kan skæres hul i, som et hus med vinduer, engle, kirker osv.

Klip det lange motiv ud, og skær eventuelt huller med en lille hobbykniv – den del udføres af en voksen. Sno ståltråd rundt om toppen af glasset, og afslut med en hank. Gå udenfor, og spray med 30 cm’s afstand sne på glassets udvendige side. Kom lim på papmotivets nederste kant, og klistr papstykket på glasset yderside.

LÆS ARTIKEL


2. Skovpynt til bordet

Tag en tur i skoven, og kombinér natur og frisk luft med indsamling af dekorationsegnede sager. Skovbunden gemmer på kogler, agern og mos, som nærmest skriger »jul!« og kan blive til en dekoration, som pynter på spisebordet hele december.

Materialer: Gren, agern, et stykke træ - cirka 10 x 30 cm, maling, guldspray, sytråd, limpistol

Sådan gør du: Bor et hul i træstykket med samme tykkelse som grenen. Mal træstykket i én farve og grenen i en anden. Når de to dele er tørre, sættes grenen ned i træstykkets hul. Hvis den er lidt vakkelvorn, så fæstn den ekstra godt med en klat lim. Spray de små agern guldfarvede. Resultatet bliver pænest, hvis de sprayes et par gange. Når de er tørre, limes agern og agerntoppene sammen. Bind til sidst de guldfarvede agern fast på grenen med sytråd.


3. Perlepynt på pakkerne

Det er, som om der de sidste år er gået mere og mere sport i ikke blot at finde gode gaver, men også pakke dem superflot ind. En nem og hyggelig måde at pifte gavepapir og bånd op på er ved at tilføje et eller flere perlepladevedhæng. En perfekt opgave at sætte børnene i gang med, mens du smager på gløgg og æbleskiver.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Materialer: Rørperler i alle størrelser og farver, perleplader, bagepapir og strygejern

Sådan gør du: Her er iskrystaller og julekugler, men alle perlepladefigurer og farver klæder enhver pakke. Husk, når du stryger perlerne på pladen, at give figuren lidt mere varme end normalt, så den kan klare mosten i bunken blandt de andre pakker. Find inspiration til julede perlefigurer på Pinterest.com.


LÆS OGSÅ


4. Papirpynt i vinduet

Her skal der lige bringes en advarsel. Bliver du først grebet af at folde, flette og klippe papirpynt, findes der så mange sjove instruktioner i papirkreationer på nettet, at ugens fritimer slet ikke slår til. Og der er udfordringer til alle aldre og fingertykkelser, så hele familien kan være med. Materialer: Al slags papir, der dog ikke skal være så tyndt som silkepapir eller tykt som pap, perler, pailletter, ståltråd, limpistol, spids blyant, sytråd

Sådan gør du: Lad dig inspirere på Pinterest eller YouTube, der byder på hundredvis af julede papirkreationer. Husk, at første gang du folder en origamistjerne eller fletter et snirklet julehjerte, bliver resultatet måske ikke helt i top, men øvelse gør mester. Det er især vigtigt at huske børnene på.


For en udførlig videoinstruktion i at kreere de viftefoldede hjul kan du søge på ’Paper Fan Rosette’ inde på YouTube.com. For en udførlig videoinstruktion i at skabe den pindsvineagtige kugle søg på ’Polish Star Christmas Ornament Tutorial’. Papirpynten er hængt op med et stykke perlesmykket ståltråd.


Alle materialer til kreationerne på billederne er fra Panduro Hobby


Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Forbrug&Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden