Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Julehjælp. Vinnie Kelp er begejstret for elektroniske ønskesedler. Hun bruger dem både til sine egne og Astrid og Agnes' ønsker.
Foto: Finn Frandsen

Julehjælp. Vinnie Kelp er begejstret for elektroniske ønskesedler. Hun bruger dem både til sine egne og Astrid og Agnes' ønsker.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vinnie bruger ønske-app: »Jeg vil være en af de nye forbrugere«

34-årige Vinnie Kelp bruger en app til sin egen og sine to døtres ønskesedler.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vinnie Kelp har altid været struktureret omkring sine ønsker. Sedler er blevet skrevet i god tid, hvad enten de i sin tid blev skrevet på computeren, senere på iPhonens notefunktion eller nu, da hun bruger en app til det.

»Appen passer mig rigtig godt, fordi jeg er så struktureret omkring mine ønsker«, siger Vinnie Kelp.

Hun har altid skrevet sine ønsker og senere sine døtres ønsker ned løbende igennem året, så ønskesedler til fødselsdage og jul altid har været klar i god tid. Da hun downloadede Post Danmarks digitale ønske-app, Ønskeskyen, kort tid efter at den blev lanceret sidste år, var det derfor blot en yderligere digitalisering af hendes eget system.

»Før måtte jeg kopiere links fra internettet, når jeg stødte på noget, jeg eller mine børn ønskede os. Derefter måtte jeg åbne et skrive- eller notatprogram på min telefon eller computer og sætte det ind der. Nu kan jeg bare trykke på et ikon, mens jeg surfer, så sker det hele automatisk«, forklarer Vinnie Kelp, der er ansat i finanssektoren som forretningsudvikler og derfor gerne vil »følge med« i udviklingen også som privatperson.

En af de nye forbrugere

»I dag klares mange ting i samfundet digitalt. Sådan vil de nye forbrugere have det, og jeg vil også gerne selv være en af de nye forbrugere«, forklarer 34-årige Vinnie Kelp, der er mor til to små piger på 1½ og 4 år.

»Fra en mormæssig synsvinkel er det smart, fordi børn er meget visuelle. Det giver dem meget større ejerskab over deres egen ønskeliste, at de kan se billeder af det, de ønsker sig. Og når vi er i BR, og de får øje på noget, kan vi bare tage et billede af det og lægge det ind i appen«.

»Det er også en nem måde at sige nej til dem på – vi skriver det på ønskelisten«, griner hun.

Det er ikke appen, der har gjort mine ønskesedler mere strukturerede. Den passer mig bare rigtig godt, netop fordi jeg er så struktureret omkring mine ønsker

Selv om Vinnie Kelp er glad for sin ønske-app, er hun også kritisk. F.eks. passer hun på med, at ønskelisterne ikke bliver til noget, der minder om bestillingslister på meget specifikke produkter:

»Jeg kan selv blive ret irriteret, når jeg ser nogen ønske sig lige netop den der dims fra den der butik. Det bliver hurtigt for firkantet. Derfor sørger jeg også for, at der er ønske som ’tøj i størrelse 98-104’ til min datter, måske suppleret med nogle billeder på noget tøj, som er typisk for hende. Det giver appen også mulighed for«.

Svigermor skriver i hånden

Derudover har Vinnie Kelp ingen nostalgiske minder om dengang, ønskesedler blevet skrevet med pen på papir.

»Det er mange år siden, nogen har gjort det, tror jeg. Det er vist kun min 59-årige svigermor, der stadig selv kopierer otte lapper i hånden for at dele dem ud«, siger hun.

Men hun erkender, at uanset hvor smart hun selv synes de digitale ønskesedler er, har de en begrænsning, netop når svigermor eller andre i bedsteforældregenerationen skal modtage dem. Ønskesedlerne bliver nemlig sendt ud via et link i en sms eller mail. Modtageren behøver ikke selv have appen for at modtage ønskesedlen, men »det kræver jo, at den, der modtager ønskesedlen, er lidt in tune med den fagre it-verden«, fortæller Vinnie Kelp.

Som modtager kan man vælge blot at trykke på linket og se ønskesedlen, eller man kan selv downloade appen og på den måde få mulighed for også at reservere et ønske eller købe gaven med det samme, så ingen andre gør det.

»Det er en generationsting, hvordan man har det med det. Derfor har jeg også overvejet, om jeg tør bruge den til den ældre generation. Man risikerer at miste dem i det, og så går de alligevel ud og køber noget andet. Det må de også meget gerne. Men så kan det jo være lige meget med at bruge appen«.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Forbrug og liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden