0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Drik dig varm med alternativer til traditionel gløgg

Skift den klassiske røde gløgg ud med en af disse fire varmende juledrikke.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nadia Mathiasen
Foto: Nadia Mathiasen

Variation. Gløgg kan laves på mange forskellige måder. Her er får den et pift af kanel, stjerneanis og rom.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Englænderne har deres mulled wine, franskmændene deres vin chaud, tyskerne deres Glühwein, mens gløgg efterhånden er blevet en del af den danske jul.

Den i dag så populære juledrik på varm rødvin, sukker og krydderier har en lang historie bag sig.

Efter sigende skulle den have rod helt tilbage i både romertiden og det antikke Grækenland, og i middelalderen blev det at lune og krydre vin en måde, hvorpå man kunne skjule uønskede smagsnuancer i dårlig vin.

I dag ligger der heldigvis oftest andre motiver bag, når vi i ugerne op mod jul koger gløgg-essens på kardemomme, kanel, nelliker og andet godt fra det varme krydderiunivers.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter