Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Grete Alstrup Larsen er en 101-årige kvinde, der bor på et plejehjem i Store Heddinge syd for Køge. Hun kom i offentlighedens søgelys sidste år, da hun skrev et vredt indlæg på Facebook, efter at hun i en time var blevet efterladt på plejehjemmets toilet uden hjælp. Grete er født i 1916 og voksede op i København. Som ung arbejdede hun i Magasin du Nord, og under Anden Verdenskrig var hun en del af det frivillige militære kvindekorps Danmarks Lottekorps.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

101-årige Grete Alstrup Larsen sætter pris på julens traditioner: »Vi springer aldrig vers over. Det gør man bare ikke!«

Fyldte chokolader og familiebesøg er 101-årige Grete Alstrup Larsens eneste ønske i år. Hun fortæller om julen som barn i 1920’erne og om det, hun synes, er det vigtigste ved højtiden.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg husker at sidde på armen af min bedstefar, da jeg var cirka 3 år, og vi så på det lysende juletræ. Dengang var træet fyldt med levende lys og nåede helt op til loftet, og det er mit allerførste minde fra juletiden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden