Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

'Uncharted' er et af de bedre spil til PlayStation Vita.
Foto: Screenshot fra spillet

'Uncharted' er et af de bedre spil til PlayStation Vita.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spil til Nintendo 3DS og PlayStation Vita

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Professor Layton and the Miracle Mask

(Nintendo 3DS) Med magiske masker og masser af flashback stabler det femte spil i serien om Professor Layton en glimrende fortælling på benene. Spillet skal dog ikke spilles for historierne, men primært for sine rasende velgennemtænkte og tænderskærende diabolske gåder. Tro mig: de er svære! Der er her blevet plads til 150 nye gåder, og derudover holder spillet sig selv og din hjerne til ilden ved, at man hver eneste dag kan downloade en ny gåde via internettet.New Super Mario Bros. 2

(Nintendo 3DS)

Ryk mere Mario, flere overraskelser, større baner og et par ekstra evner ind i et allerede velkendt gyldent spildesign, og resultatet er ’New Super Mario Bros 2’. Det er dog mindre ’new’ og mere ’nød’ for Nintendo, for selv om platformsbanerne og spildesignet prøver at friske konceptet op, følger det stadig formlen uden svinkeærinder. Dermed velkendt høj kvalitet, men ingen overraskelser.

LittleBigPlanet Vita

(PlayStation Vita)

At presse de svimlende kreative udfoldelsesmuligheder ned på en mindre skærm med færre knapper lykkes over al forventning for ’LittleBigPlanet’, der i høj grad føles som et naturligt match med Vita-konsollen. Særligt fordi spillet fint udnytter konsollens tekniske særkender som mikrofon, gyroskop og den trykfølsomme skærm i sit spildesign. Det lugter af og til af tomt pral, men slutresultatet er stadig et sprudlende skønt og gakket spil ganske som sin storebror til PlayStation 3.

Gravity Rush

(PlayStation Vita)

Godt spildesign er at fokusere på ét element, og alene fokusere på at gøre det så originalt, skørt og veldrejet som muligt. Ved at tage en tango med tyngdekraften lykkedes det ’Gravity Rush’ at blive det nok bedste Vita-spil nogensinde, fordi det evigt overrasker og krænger sin spillers hjerne rundt i hidtil ukendte kroge. Og når den visuelle stil samtidig finder sin egen charme, er en status som klassiker hjemme.

Uncharted: Golden Abyss

(PlayStation Vita)

Som den evigt skægstubbede og model-lækre eventyrer Nathan Drake skal der i ’Golden Abyss’ stadig leges skiftevis Rambo og Hitman, og selv om historien er en fortærsket omgang eventyr-vrøvl fra nederste skuffe, suger grafik, lyd og styring én ind i spillet, og laver en stemning ganske som de større spil til PlayStation 3. Og det er i sig selv noget af en bedrift på en mobil konsol som PlayStation Vita.

LÆS OGSÅ Sidste års anbefalinger:
’The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D’, ’Kirby Mass Attack’, ’Luigis Mansion’, ’Super Mario 3D Land’, ’Ghost Trick’Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden