Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Årets mest skydeglade spil er uden tvivl Borderlands 2.

Årets mest skydeglade spil er uden tvivl Borderlands 2.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spil til Xbox 360

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Halo 4

Ja, der koges nok udvandet science fiction-suppe i dette fjerde ’rigtige’ kapitel af Microsofts mest succesrige serie af skydespil, ’Halo’. Alligevel må man tippe med kamphjelmen over et strømlinet, stringent og velbalanceret spil, hvor den maskerede hovedperson, Master Chief, vender tilbage i stor stil. Oplagt julegave, hvis man elsker forgængerne eller er i humør til skydeaction i verdensfjerne galakser uden alt for mange dikkedarer.

LÆS OGSÅForza Horizons

Afstanden til ’Gran Turismo’-spillene bliver kun større for hver eneste udgivelse af ’Forza’, der i denne seneste aftapning rykker ud i mere åbne racerbaner og dermed eliminerer alle tvivlsspørgsmål om, hvilket racerspil der bedst leverer varen på den store fladskærm. Udvalget af biler er enormt, fartfornemmelsen og banerne skinner, men største genistreg er stadig i styringen og realismen, som er uovertruffen.

Fez (kun onlinekøb via Xbox Live Arcade)

’Fez’ er en frydefuld afstikker fra spilmarkedets vanlige opbud af storladne filmiske spil, der har mere travlt med at imitere Hollywoods filmdogmer end med at opfinde egne veje inden for spilmediet. For i ’Fez’ skal man løse gåderne ved at rotere hele verden, og det baner vej for overraskende, bevidsthedsudvidende og bare møgsvære opgaver, som giver nok hjernegymnastik til adskillige juleferier.
Borderlands 2 (også udkommet til PlayStation 3 og Windows)

Den visuelle stil er tilpas særegen, universet meget fjendtligt, og våbnene heldigvis mange. Sådan lyder opskriften på årets afgjort mest skydegale actionspil, hvor man kan finde og bygge langt over en million forskellige våben. Hvis det i sig selv ikke er incitament nok, så gør en skæv historie og suveræn multiplayer-del resten. Lidt den frække knægt i klassen og derfor oplagt gave til spilleren, der foretrækker sin action serveret med kant og kæphøj attitude.

Mark of the Ninja (kun onlinekøb via Xbox Live Arcade)

Som en suveræn bastard mellem spil som ’Metal Gear Solid’ og ’Batman: Arkham Asylum’ skal man i ’Mark of the Ninja’ både snige lydløst og brutalt stikke fjenden i ryggen. Og det i en helt igennem frisk tegneseriestil og -styring, der sjældent er set bedre. Dog er det enormt nemt at dø, men lige så nemt at få alle ninja-ritualerne til at se cool ud, og derfor er dette så afgjort et af de spil til dato, hvor man vitterlig føler sig mest ninja-cool.


Sidste års anbefalinger:

’Gears of War 3’, ’Bastion’, ’Dance Central 2’, ’Forza 4’, ’From Dust’Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden