0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test af rødkål: Dommeren spyttede den dårligste ud igen

Rødkål syltet med sukker og eddike er fast følgesvend i julen – både juleaften og til julefrokosten. Den sursøde kål er perfekt til at bryde fedmen fra and, flæsk og frikadeller, men det er ikke ligegyldigt, hvilken slags kål man serverer. Der er nemlig stor forskel på både smag og kvalitet i færdiglavet rødkål, viser Politikens test.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mikkel Bækgaard
Foto: Mikkel Bækgaard

Rødkålen, der klarede sig bedst i Politikens test, dufter af kål, den dårligste blev spyttet ud igen.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den værste rødkål ryger ud igen. Så kort kan det opsummeres, da Politikens to testdommere prøvesmager seks forskellige færdiglavede rødkål fra de danske supermarkeder. Således må madskribent og opskriftsudvikler Mira Arkin spytte en mundfuld af Beauvais Herregårds Rødkål ud, straks efter at hun har fået den i munden.

»Puha, den smager godt nok dårligt. Den smager nærmest som svesker og rosiner – sådan lidt hengemt. Jeg kommer helt i tvivl om, om det her faktisk er rødkål, eller om det er sveskefyldet fra andestegen, som jeg er kommet til at tage. Den er meget, meget sød og smager lidt, som om de har hældt en sjat en virkelig dårlig tawny portvin deri«.

Testens anden dommer, restauratør Claes Petersen fra Restaurant Kronborg i København, er enig – også selv om han af høflighed ikke spytter kålen ud igen. Han nøjes med at skære ansigt.