Den værste rødkål ryger ud igen. Så kort kan det opsummeres, da Politikens to testdommere prøvesmager seks forskellige færdiglavede rødkål fra de danske supermarkeder. Således må madskribent og opskriftsudvikler Mira Arkin spytte en mundfuld af Beauvais Herregårds Rødkål ud, straks efter at hun har fået den i munden.
»Puha, den smager godt nok dårligt. Den smager nærmest som svesker og rosiner – sådan lidt hengemt. Jeg kommer helt i tvivl om, om det her faktisk er rødkål, eller om det er sveskefyldet fra andestegen, som jeg er kommet til at tage. Den er meget, meget sød og smager lidt, som om de har hældt en sjat en virkelig dårlig tawny portvin deri«.
Testens anden dommer, restauratør Claes Petersen fra Restaurant Kronborg i København, er enig – også selv om han af høflighed ikke spytter kålen ud igen. Han nøjes med at skære ansigt.
»Hvis jeg var til et middagsselskab og fik den her serveret, ville jeg nok komme til at levne det meste af den – også selv om jeg ville risikere at fornærme værten. Den har sådan en sær sherrysmag over sig – som en cream sherry, der har stået for længe i skabet«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind