Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jonathan Bjerg Møller
Foto: Jonathan Bjerg Møller
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tynde modeller skal måske i Folketinget

Modebranchen skal tvinges til ikke at bruge de sygeligt tynde modeller på catwalken, mener et flertal udenom regeringen.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis modebranchen ikke selv kan finde ud af at få et mere nuanceret syn på kvindekroppen og komme væk fra de sygeligt tynde modeller på catwalken og de computermanipulerede billeder i blade og reklamer, må der mere faste retningslinjer og måske ligefrem lovgivning til.

LÆS ARTIKEL

Det mener et flertal uden om regeringen bestående af Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti, skriver Berlingske.dk.

Måske et lovkrav »Hvis branchen ikke selv gør nok, vil jeg gerne tage spørgsmålet om et lovkrav op,« siger DFs sundhedsordfører Liselotte Blixt til Berlingske.dk, som f.eks. gerne så et mindstekrav for modellernes såkaldte BMI (Body Mass Index).

»Et obligatorisk sundhedstjek kunne også være en mulighed,« siger hun.

LÆS ARTIKEL

Og det er netop ét af de forslag, som Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser nu fremlægger sammen med bl.a. et krav om mærkning af computermanipulerede modebilleder:

To år gammelt etisk charter
For to år siden lancerede foreningen ellers sammen med Danish Fashion Institut Modebranchens Etiske Charter:

»Vi synes ikke, der er sket nok, siden det etiske charter blev vedtaget,« siger landsformand Anne Minor Christensen, fra Landsforeningen mod Spiseforstyrelser.

Og det er Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen enig i:

»Der er tydeligvis behov for nye tiltag på området, charteret har ikke gjort nok,« siger hun til Berlingske.dk og peger bl.a. på Team Danmarks retningslinjer for elitesportsudøvere som kilde til inspiration.

Manipulerede modelbilleder

SFs sundhedsordfører, Özlem Sara Cekic, mener især, at et krav om mærkning af computermanipulerede modebilleder vil være et stort fremskridt:

»Jeg har selv arbejdet med Anoreksi-piger på hospitalet, og de ser i den grad op til de modeller, de ser på billederne. De kan ikke se, at sådan som på billederne er der ingen, der kan se ud,« siger hun.

Også de konservatives Vivi Kier og Venstres Sophie Løhde finder det vigtigt at få mere fokus på modellernes sundhed og modebranchens rolle i forhold til skønhedsidealer og spiseforstyrrelser.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden