Det skal være slut med ultratynde modeller, der skal billedbehandles tykkere i det tyske kvindeblad Brigitte. Redaktøren vil havee almindelige og kendte kvinder som modeller i stedet.
Foto: REMY DE LA MAUVINIERE/AP

Det skal være slut med ultratynde modeller, der skal billedbehandles tykkere i det tyske kvindeblad Brigitte. Redaktøren vil havee almindelige og kendte kvinder som modeller i stedet.

Livsstil

Tysk kvindeblad: Ud med de tynde modeller

Redaktøren af Tysklands mest solgte kvindemagasin er træt af at billedmanipulere tynde piger og går efter »rigtige kvinder«.

Livsstil

Tysklands populæreste kvindemagasin, Brigitte, fjerner nu professionelle modeller fra sine spalter og erstatter dem med billeder af »rigtige kvinder«.

I det seneste opgør med de radmagre såkaldte size zero-modeller siger Brigittes redaktion, at den fremover kun vil bruge kvinder med en »normal figur«.

LÆS ARTIKEL

»Fra 2010 holder vi op med at samarbejde med professionelle modeller«, siger chefredaktør Andreas Lebert.

Tynde modeller ligger fjernt fra kvinderne Han er »dødtræt« af at skulle pynte på billeder af undervægtige modeller, som kun har en fjern lighed med almindelige kvinder. »I årevis har vi været nødt til at bruge Photoshop (billedbehandlingsprogram, red.) til at gøre pigerne tykkere, end de var«, siger han.

LÆS ARTIKEL

»Navnlig deres lår og nedringning. Men det er foruroligende og perverst, og hvad har det med vores rigtige læsere at gøre?«

Beslutningen er en reaktion på klager fra læsere, som siger, at de ikke har noget til fælles med de kvinder, der optræder på bladets modesider, og som »ikke længere vil se på deres udstående knogler«.

»Vore dages modeller vejer cirka 23 procent mindre end almindelige kvinder«, siger Lebert. »Hele modelbranchen er anorektisk«.

Kendte og ukendte indbydes
Brigitte tilbyder sine læsere en almindelig blanding af motionsstof, livsstil, madopskrifter og sex og henvender sig til socialt mobile, yngre karrierekvinder.

Lebert siger, at magasinet vil opfordre tyske kvinder til at stille op som modeller til artikler om mode og makeup.

LÆS ARTIKEL

»Vi er på udkig efter kvinder, som har deres egen identitet, hvad enten det drejer sig om en 18-årige gymnasiast, en kvindelig erhvervsleder, en musiker eller en fodboldspiller«, siger Lebert.

Han tilføjer, at han ønsker en blanding af kendte og helt ukendte kvinder, og at han vil se sig om efter politikere og skuespillere.

Kritikere mener, at Brigitte blot søger efter besparelser i en tid med faldende oplagstal og kamuflerer det som et spørgsmål om holdninger for at tiltrække nye læsere. Men Lebert insisterer på, at de ’almindelige’ kvinder vil blive aflønnet på lige fod med modellerne.

Merchel som model?

Ingen er endnu blevet skrevet op til det nye initiativ, men Lebert menes at være på udkig efter egnede emner. Han vil utvivlsomt også give forbundskansler Angela Merkel tilbuddet. Selv om hendes tøjsmag flere gange er blevet kritiseret, fremkalder hun hvert år overskrifter med sine iøjnefaldende balkjoler ved den årlige Wagner-festival i Bayreuth, og for nylig blev der lavet en Barbiedukke, der lignede hende.

SE OGSÅ Andre oplagte rollemodeller er den mest succesfulde kvindelige tennisspiller gennem tiderne, Steffi Graf, eller Tysklands populære familieminister, Ursula von der Leyen. Ifølge tyske kommentatorer er Brigittes beslutning tydeligvis inspireret af redaktøren for britisk Vogue, som for nylig opfordrede de store modehuse til at gøre op med size zero-kulturen.Modeller holder fast i størrelse 34 til 36

Flere modeller har reageret skeptisk på Brigittes planer.

Louisa von Minckwitz, der er indehaver af Louisa Models i München og Hamburg, hvis modeller skal være »størrelse 36 tenderende mod størrelse 34«, forstår godt forargelsen over de undervægtige modeller, men hun tvivler på, at læserne køber et magasin for at se på helt almindelige kvinder.

LÆS ARTIKEL

»Sandheden er, at kvinder vil se tøjet på smukke, æstetisk tiltalende mennesker«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce