Sundebørn.dk, der sælger denne olie har indtil for kort tid siden påstået på hjemmesiden, at olien kan afhjælpe fedme og sukkertrang hos børn.
Foto: PR-foto

Sundebørn.dk, der sælger denne olie har indtil for kort tid siden påstået på hjemmesiden, at olien kan afhjælpe fedme og sukkertrang hos børn.

Livsstil

Sælger indrømmer fup med helseolier

Sundebørn.dk, som Forbrugerrådet har anmeldt til myndighederne erkender delvist ulovlig markedsføring.

Livsstil

Sundebørn.dk, der blandt andet sælger Børnenes Olie erkender, at der ikke er videnskabelig dokumentation for at skrive på hjemmesiden, at seriens planteolie kan afhjælpe børnefedme og sukkertrang.

Hjemmesiden, hvor man kan købe forskellige produkter er blevet udsat for hård kritik fra Forbrugerrådet, der kalder markedsføringen af to helseolier 'Uansvarlig og uanstændig' på grund af manglende dokumentation.

LÆS ARTIKEL

»Du kan have ret i, at jeg ikke kan ikke diske op med dokumentation om, at olien afhjælper børns børnefedme og sukkertrang«, siger indehaver Lars Thielemann.

Hjemmeside er ændret
Men hvorfor skriver I det så?

»Fordi jeg kan konstatere, at det er det jeg ser hos de børn, der tager olien. Det har jo den virkning. Det har jeg set mine egne øjne. Men jeg kan godt se nu, at vi ikke har belæg for at skrive det, vi gør. Vi er amatører, der tager ved lære og tager kritikken til os,« siger Lars Thielemann, der netop har ændret hjemmesiden og fjernet sætningen om, at planteolien kan afhjælpe fedme og sukkertrang.

Fastholder virkning på ADHD
Sundebørn.dk får også kritik fra Forbrugerrådet for at anbefale Barnets fiskeolie til børn med ADHD og autisme.

LÆS ARTIKEL

Men her holder Lars Thielemann fast i, at Forbrugerrådet er gået galt i byen med sin kritik.

»Vi lover ikke noget, men er meget forsigtige med det, vi skriver. Det er dokumenteret, at fiskeolie indeholder de fedtsyrer, der har en gavnlig effekt på hjernens formåen. Også på børn med ADHD og autisme«, siger han.

Vil lade sig registrere

Ifølge Forbrugerrådet er jeres netbutik ikke registreret hos Fødevarestyrelsen, sådan som I skal være. Hvorfor ikke?

»Fordi vi er nye. Vi har kun eksisteret i et år og har haft mange ting, der skal gøres. Men hvis det er det, der påkræves, vil jeg kontakte myndighederne i dag eller i morgen.«

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden