Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er den bedste tranebærsaft

Lad dig ikke narre af det discount-agtige udseende. Den bedste tranebærsaft gemmer sig i en pangfarvet karton og bag et amerikansk-klingende navn.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tranebærsaft fås efterhånden i mange forskellige flasker og kartoner, men den bedste tranebærsaft gør ikke det store væsen af sig. Ikke hvad angår indpakningen i hvert fald.

Kartonen er helt firkantet, kraftig rød og ikke nær så indbydende som de mere klassisk udformede flasker og kartoner i smagstjekket.

Høj literpris Til gengæld er smagsdommerne, Michael René Jensen fra Suhrs Videncenter og nykåret vinder af DM i bartending Hardeep Rehal, begejstrede for tranebærsaften fra Ocean Spray.

Den er drikkeklar og købt i SuperBest for 23 kroner. Dermed har den en temmelig høj literpris sammenlignet med de safter, der skal blandes op med vand og som fås helt ned til mindre end ni kroner for en færdigblandet liter.

Testens anden drikkeklare saft, er en økologisk tranebærdrik fra Svane. Den koster det samme som vinderen, men klarer sig en anelse dårligere i smagstesten og må nøjes med en middelkarater.

Faktisk overhales den af både Morten Heiberg og Søbogaards safter, der skal blandes op i forholdene en til fem og en til fire.

Sure safter bag baren
Hardeep Rehal bruger allerede testvinderen, når han servicerer kunderne på den københavnske cocktailbar 1105, hvor han er barmanager.

»Den har alle de elementer, jeg skal bruge i en tranebærjuice - en god sur-sød balance og en bitterhed. Jeg har aldrig sammenlignet den med andre slags, for den opfylder det, som den skal«, siger han.

Hardeep Rehal foretrækker, at producenterne ikke har tilsat alt for meget sukker til juice og saft.

Det giver større mulighed for selv at styre cocktailens udtryk.

»Jeg tænker meget over, hvilken juice og hvilke safter, jeg vælger til mine cocktails. Jeg foretrækker de mere syrlige, som jeg selv kan søde, i stedet for at lade juicens sødme styre, de andre ingredienser«, siger Hadeep Rehal.

Både han og Michael René Jensen er fascinerede af saften fra Voelkel, der skiller sig ud fra de andre ved at være helt usødet og derfor næstenumulig at drikke rent.

Prioriterer en god smagsoplevelse
Hadeep Rehal oplever generelt, at kunderne har skiftet mening om, hvordan en drink skal smage.

»De sidste 3-4 år har folk opprioriteret friskheden, når de køber cocktails, og de er begyndt gerne at ville betale lidt ekstra for en smagsoplevelse frem for bare at tænke på at blive fulde«, siger Hadeep Rehal.

Lægger vægt på naturlighed

Dårligst karakterer har dommerne til Grønnegaarden Tranebær og Coop Änglamark tranebærdrik.

Både Michael René Jensen og Hardeep Rehal lægger vægt på, at smagen er naturlig, og de to safter dumper på at være henholdsvis intetsigende og kunstig i smagen.

Til gengæld er de blandt testens billigste, og begge kan fås for omkring 10 kr. per færdigblandet liter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden