Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Når man ikke er 'tyk nok' er der ingen hjælp at hente til at tabe de usunde ekstra kilo. Det koster i sidste ende både den overvægtige og hele samfundet dyrt.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fede danskere får hjælp for sent

Samfundet svigter de danskere, der er for 'tynde' til en operation, men så fede, at de let kan blive alvorligt syge.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

300.000 svært overvægtige danskere er for fede til at tabe sig udelukkende ved hjælp af kostråd og motion, men samtidig vejer de ikke nok til en fedmeoperation.

Det betyder, at de først får hjælp, når de er blevet syge, skriver gratisavisen metroXpress.

Og det er for dårligt, mener formand for Adipositasforeningen Nina Frahm.

LÆS ARTIKEL

Hun efterlyser bedre behandling til de danskere, der står alene med deres vægtproblemer og i sidste ende risikerer at blive syge.

Fedmerelaterede sygdomme koster dyrt

»De sidder mellem to stole. Forebyggelse hjælper ikke, og de kan ikke få fedmeoperationer. Man bliver nødt til at se på genetiske, sociale og psykiske forhold, hvis man vil hjælpe dem og ikke bare sige, at de skal gå hjem og tabe sig,« siger hun til metroXpress.

GUIDE

Staten bruger hvert år 14 milliarder kroner på forebyggelse og behandling af sygdomme relateret til svær overvægt. Der findes ingen tal på, hvor meget man sparer, hvis man hjælper de svært overvægtige, inden de bliver syge.

Overlæge på Glostrup Hospital Jette Ingerslev mener, at der burde være offentlige tilbud, der hjælper de svært overvægtige, inden de ekstra kilo får alvorlige konsekvenser.

»Jeg synes, de bliver svigtet. Hvis man ikke fejler noget af sin overvægt, er man overladt til de private tilbud,« siger hun.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden