Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Efter ét år havde næsten halvdelen af dem, der fik Lorcaserin, tabt i gennemsnit 10 kilo. Blandt dem, der tog placebo, var det kun 20 procent, der tabte sig ligeså meget meget.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forskere opfinder helt ny type slankepille

En ny type slankepille giver overvægtige vægttab næsten uden bivirkninger.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En helt ny type slankepille kaldet Lorcaserin har potentiale til at blive et effektivt våben i kampen mod fedme og overvægt.

Pillen, der er udviklet af amerikanske forskere, er netop blevet testet på mennesker i omfattende forsøg med lovende resultater, skriver videnskab.dk

I et forsøg, der strakte sig over et år, tabte forsøgspersonerne sig i gennemsnit 10 kilo, og i det følgende år lykkedes det 68 procent af dem at holde vægttabet.

LÆS ARTIKEL

Midlet stimulerer de såkaldte serotonin-receptorer i hjernen, der spiller en afgørende rolle i appetitreguleringen og virker ved at give en større mæthed, så patienten spiser mindre.

Vægttabet kommer ikke på niveau med de mest effektive slankemidler på markedet. Bivirkningerne er til gengæld betydeligt færre og mere harmløse, påpeger forskerne, og kan højst give patienten forbigående hovedpine og svimmelhed.

LÆS ARTIKEL

Lægemidlet er udviklet af forskere ved Transnational Research Institute for Metabolism og Diabetes i Winter Park, Florida, og er sponsoreret af medicinalfirmaet Arena Pharmaceuticals.

Resultaterne fra forsøget er netop offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicin.

LÆS ARTIKEL

Overlæge Steven Smith, der leder forskerteamet bag slankepillen, siger til tidsskriftet, at i de to år, eksperimentet med Lorcaserin varede, havde forsøgspersonerne et fint vægttab med meget få bivirkninger, og at forsøgspersonerne tålte medikamentet »ekstremt godt«, skriver videnskab.dk

Samtidig diæt og motion

3.182 fede eller overvægtige forsøgspersoner deltog i forsøget, hvor de fik Lorcaserin eller placebo. Patienterne tog Lorcaserin to gange om dagen igennem et år samtidigt med at de holdt en diæt og dyrkede motion.

Efter ét år havde næsten halvdelen af dem, der fik Lorcaserin, tabt i gennemsnit 10 kilo.

Blandt dem, der tog placebo, var det kun 20 procent, der tabte sig ligeså meget meget.

LÆS ARTIKEL

Af de lorcaserin-behandlede var 68 procent i stand til at holde deres vægttab i det sidste af de to forsøgsår, mens det kun var 50 procent af alle forsøgspersoner på placebo, der holdt vægten.

Overlæge dr. Med Arne Astrup fra Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet har været blandt en stribe af verdens førende fedmeforskere, der har blåstemplet forskningsresultatet.

»Det er klart, at der findes mange stoffer på markedet eller under udvikling, der giver et større vægttab end Lorcaserin, men de giver også mange flere bivirkninger, og det giver lorcaserin nogle klare fordele,« siger Arne Astrup til videnskab.dk

Det der gør pillen anderledes end andre midler, der påvirker hjernens serotonin-receptorer, er at den tilsyneladende ikke også påvirker humøret eller personens hjerte- og lungefunktion.

LÆS ARTIKEL

Medicinalvirksomheden Arena Pharmaceuticals har indsendt en ansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA om tilladelse til at markedsføre slankepillen i USA.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden