Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

160.000 danskere er vegetarer

Over halvdelen af danskerne har et positivt indtryk af vegetarernes livsstil, viser en ny undersøgelse.

Livsstil

3,9 procent af befolkningen betragter sig selv som vegetar eller veganer. Det svarer til 160.00 danskere.

Det viser den første opgørelse nogen sinde, som FDB Analyse nu har lavet for Dansk Vegetarforening.

Samtidig mener 61 procent af befolkningen, at der kan være gode grunde til at spise mindre kød, viser undersøgelsen, som 981 repræsentativt udvalgte danskere mellem 15 år og 74 år har svaret på.

Det viser, at mange danskere har et positivt indtryk af vegetarernes livsstil, mener formanden for Dansk Vegetarforening, Sune Borkfelt.

LÆS ARTIKEL Klimamyte 3: Er det klimavenligt at være vegetar?

»Det har stor betydning i et land, hvor mange vegetarer stadig må leve med fordomme - for eksempel at det er farligt at lade børn vokse op som vegetarer«, siger formanden.

Lidt kylling og fisk

Ikke alle dem, der har svaret, at de selv betragter sig som vegetarer, lever 100 procent uden kød, men spiser lidt kylling eller fisk en gang imellem.

Lignende undersøgelser i andre lande har vist, at befolkningsandelen af vegetarer er ni procent i Tyskland og Schweiz, seks procent i England og tre procent i Sverige og Norge.

LÆS ARTIKEL

Der viser sig at være så mange vegetarer i Danmark, at restauranter og supermarkeder her har et større kundegrundlag at udvikle vegetarretter til, end de regner med, siger Sune Borkfelt.

Undersøgelsen viser også, at folks egen sundhed med alderen bliver en voksende begrundelse for dem til at spise vegetarmad i forhold til klimahensyn.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce