Foto: Rune Pedersen
Livsstil

Mænd går da også på slankekur

Slankekure er ikke kun for kvinder - også mænd synes, de er for tykke. Og de går også på slankekure.

Livsstil

Hvidvinskuren. Kålkuren. Faste. Og Atkinskuren. Der er mange måder at tabe på, og langt de fleste kan man læse om i damebladene.

Men måske skulle mandebladene også begynde at interessere sig for slankekure. For der er måske kunder til det.

Faktisk synes også mange mænd, at de har lidt for mange kilo på sidebenene. Og indenfor de seneste to år har hver femte mand været på slankekur, viser tal fra FDB Analyse.

Flere tænker på sundhed end før
Joan Preisler, der er sundhedsansvarlig i FDB, ser det som et udtryk for en stigende bevidsthed om sundhed blandt danske mænd.

»Vi ved fra andre undersøgelser, at to ud af fem mænd tænker mere på sundhed i dag end for bare to år siden, når de køber ind. Og nu kan vi altså også se, at mange af dem har gjort noget for at komme af med de ekstra kilo«, siger Joan Preisler.

Undersøgelsen viser, at næsten dobbelt så mange kvinder som mænd har været på slankekur inden for de seneste to år. Og danskerne synes selv, at de i snit vejer fem kilo for meget.

Smitter af på mændene
»Vi kan se, at kvinder stadig i langt højere grad end mænd hopper op på vægten, går på slankekur og generelt tænker mere på vægten og sundhed end mænd. Men det er begyndt at smitte af på mændene«, siger Joan Preisler.

Faktisk er det nu mere normalt at være overvægtig end at være slank. Over halvdelen af befolkningen - 58 procent - er overvægtige.

Det er næsten 10 procent mere end for fire år siden, hvor 49 procent var overvægtige. Det viser tal fra en stor befolkningsundersøgelse i Region Midtjylland.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden