Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Yngre kvinder med et stresset job er i farezonen for at få hjerteproblemer, viser en undersøgelse blandt 12.000 sygeplejersker. Her tager sygeplejerske Line Beckmann blodtryk på en patient. Arkiv

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvinder med stress får hjerteproblemer

Unge kvinder med et stressende arbejde er i farezonen for at få ondt i hjertet.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stress og jag på arbejdet kan for unge kvinder være med til at forhøje risikoen for hjertesygdomme.

Det viser en ny dansk undersøgelse, foretaget af Glostrup Universitetshospital, som gennem 15 år har set på sygeplejerskers arbejds- og sundhedstilstand.

Undersøgelsen viser, at kvinder, der betegner deres arbejde som let eller meget stressende har en langt højere tendens til at udvikle hjerteproblemer med årene.

GUIDE

12.000 sygeplejersker i alderen 45 til 64 år blev i 1993 spurgt om deres arbejde. Personerne blev derefter fulgt via deres hospitalsoplysninger.

Stress øger risiko for blodprop med 35 procent

I 2008 havde 580 kvinder været indlagt med en hjertesygdom, hvoraf 138 var ramt af et hjerteanfald, og 369 havde fået en blodprop.

Resultaterne viser, at den gruppe, som betegnede arbejdspresset som lidt for højt havde 25 procent højere risiko for hjertesygdomme, end dem, der betegnede arbejdet som overkommeligt eller tilpas.

LÆS ARTIKEL

I kategorien, der i 1993 mente, at der var alt for meget stress, var risikoen 35 procent over de ikke-stressede adspurgte.

Undersøgelsen, som har taget højde for faktorer som rygning og livsstilsadfærd, viser også, at alderen spiller ind.

For kvinderne under 51 år var der en markant højere forekomst af hjertesygdomme. Her var op mod 60 procent af dem med et moderat eller højt stressniveau i farezonen for at få en hjertesygdom.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden