Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Modne kvinder vil have unge, virile mænd

1.500 har de første uger meldt sig på et nyt datingsite for såkaldte cougars.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Demi Moore gør det. Madonna gør det. Og alt tyder på, at mange modne danske kvinder har lyst til det samme: mænd, der er langt yngre end dem selv.

»Mænd i slutningen af 20’erne har en helt anden energi og spontanitet i sig med hormonerne og erobringslysten susende rundt i kroppen«, fortæller den 44-årige kropsterapeut Stephanie Daniela Cipua.

Moden puma
Hun kalder sig selv for en ’cougar’. Ordet betyder puma og er de seneste år blevet betegnelsen for kvinder, der går efter mænd, der er typisk 10-15 år yngre.

LÆS ARTIKEL

Og Stephanie Daniela Cipua’ er langtfra den eneste. Et nyt datingsite med navnet cougarcentral.dk er for få uger siden gået i luften, og allerede efter en uge havde mere end 1.500 kvinder og mænd oprettet en profil.

»Efter et døgn crashede vores første server totalt af den massive trafik. Interessen var overvældende«, fortæller Trine Thorendal, der er redaktør på primetimekvinder.dk og idékvinden bag projektet.

Primært mænd i 20’erne og 30’erne har logget sig på, men også flere hundrede modne kvinder har meldt sig.

LÆS OGSÅ

»Det her er en tendens, vi ikke kan komme uden om«, siger sociolog Emilia van Hauen.

»Førhen var det primært mænd, der var sammen med yngre kvinder, fordi mændene havde magt og muligheder. Men i dag kan kvinderne sagtens selv skaffe sig magt og social status, og så bliver de yngre mænd, der er sprøde og fulde af energi pludselig mere interessante«.

Viril selvtillid
I USA er cougar-trenden udbredt til bøger, datingsites, tv-serier og ’cougar conventions’, hvor modne kvinder møder yngre mænd.

LÆS OGSÅ

Emilia van Hauen peger på undersøgelser, der viser, at mens mændene primært er utro i 30’erne, har kvinderne typisk deres sidespring i 40’erne.

»Der sker noget med kvinder, når de bliver frigjort fra yngelplejen. Hvor mænd har en tendens til at falde til ro, når børnene bliver store nok til at klare sig selv, tænker kvinden, ’hvad har verden mere til mig’. Det gælder også seksuelt«, siger hun. Sexolog Jakob Olrik kalder tendensen for »fuldkommen logisk«:

»Frem for at vælge en jævnaldrende mand, der typisk er ude efter ligusterhæk, rækkehus og en Passat i indkørslen, foretrækker mange kvinder en yngre fyr, der ikke har forpligtelser, men i stedet har lyst til at være spontan, legende og ukonform«, siger han.

LÆS OGSÅ

Men også de unge mænds lyst til modne kvinder er forståelig, mener Jakob Olrik.

»For en 25-30-årig fyr kan der være en enorm selvtillid forbundet med at være mand nok til at kunne score en kvinde på 40 år. Så mens hun kan føle sig ung og fri, kan han føle sig viril og mandig«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden