Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Stor undersøgelse: Hver tredje ung stresser

De udfordringer, de unge står over for kæmpe store, mener seniorforsker.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nervøsitet, irritation og følelsen af, at problemerne hober sig op uden udsigt til at kunne løse dem.

Sådan ser hverdagen herhjemme ud for knap hver tredje ung. Af en storstilet undersøgelse, som Region Midtjylland har foretaget blandt områdets 16-24 årige, fremgår det nemlig, at de langt fra er i topform, når det drejer sig om det psykiske helbred.

»De unge har et godt fysisk helbred, men psykisk har de det lidt hårdt i forhold til de ældre borgere i regionen«, siger seniorforsker Pia Vedel Ankersen til DR Østjylland.

Enormt pres
Hun understreger, at de unge ikke selv bruger ordet stress, når de skal sætte ord på hverdagens skruetvinge. Men pres. Og det er der ifølge Pia Vedel Ankersen en god grund til.

»Folk i den alder skifter uddannelse, de går fra folkeskole, de går til gymnasiet eller anden erhvervsuddannelse og skal finde deres rette hylde i livet. Og derudover skal de forholde sig til en masse nye sociale sammenhænge og finde deres egen rolle. De udfordringer, de unge står overfor set i forhold til mig eller andre midaldrende, er jo uendeligt meget større, så der er jo ikke noget at sige til, at de føler sig pressede. Hvis jeg skulle leve det liv, som en ung lever, så ville jeg også føle mig uendeligt meget presset«, siger Pia Vedel Ankersen.Det er især kvinder, unge udenfor arbejdsmarkedet og de, som har forældre uden job og penge, der kæmper med høj puls og afmagt.Men når det er klarlagt, er løsningen også tættere på højrebenet. For som Pia Vedel Ankersen siger til DR Østjylland:

»Man kan jo holde øje med, at de unge som føler sig mere pressede, rent faktisk får valgt en uddannelse og kommer i gang. For noget kunne tyde på, at det kan sænke stressniveauet«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden