Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lille værtshus sender rygerne ud

De ansatte på Café Svejk på Frederiksberg har krævet rygeforbud.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens andre værtshuse over 40 kvadratmeter giver gæsterne lov at ryge, selv om det er ulovligt, har ejeren af værtshuset Café Svejk på Frederiksberg, som er under 40 kvadratmeter, forbudt gæsterne at ryge.

»Da rygeloven blev indført, krævede medarbejderne, at der blev rygeforbud, så jeg frygtede, de ville flygte, hvis jeg ikke gjorde det«, fortæller ejer Kim Normann, som, siden rygeloven trådte i kraft i 2007, har forbudt gæsterne at ryge på værtshuset. Til gengæld kan de gå udenfor, hvor der er borde og bænke.

»Selvfølgelig har jeg mistet nogle af de faste hardcorerygere, men til gengæld er der kommet andre gæster, som synes, det er dejligt uden røg. Så omsætningen er ikke gået ned,« siger ejeren.

Rygning gav medarbejder hovedpine

En af stamgæsterne på Café Svejk, som stadig lægger vejen forbi et par gange om ugen trods rygeforbuddet, er Allan Mouritzen, der har røget i mere end 15 år.

»Jeg er kommet her gennem mange år og kan godt lide stemningen, så det betyder ikke noget, at jeg skal gå ud og ryge, heller ikke hvis det er koldt«, siger 33-årige Allan Mouritzen, som til daglig arbejder i sit eget gulvfirma.

Og for medarbejderne er det en lettelse, at ejeren indførte rygeforbud.

»Det er hårdt at arbejde i røg, selv om man er ryger. Man mistede hurtigt energien, fik hurtigt hovedpine, og samtidig var det svært at få vejret«, siger en 39-årig medarbejder, som har arbejdet på værtshuset som fritidsjob gennem de seneste seks år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden