Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FRANDSEN FINN
Foto: FRANDSEN FINN

Cult, Red Bull og andre energidrikke bør ikke indtages af børn, mener eksperter. Nu lægger EU op til, at der skal være advarsler på flasker og dåser. Cult (billedet) påfører nu teksten: 'Er ikke egnet til børn, gravide, ammende eller personer, som er overfølsomme overfor koffein'.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Energidrikke gør børn hyperaktive

Der er advarsler til gravide og børn på vej på energidrikke med koffein

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Populære energidrikke som Red Bull, X-Ray, og Hustler skal fremover mærkes med »bør ikke indtages af gravide og børn. Især børnene kan reagere ved at blive hyperaktive, når de får for meget af de koffeinholdige læskedrikke.

B.T. skriver, at de europæiske fødevare- og sundhedsministre i dag vil forsøge at nå til enighed om fremtidige fælles EU-regler om fødevaremærkning. Danmark har foreslået en udvidet advarselsmærkning af koffein i energidrikke og kosttilskud, og forslaget vil efter al sandsynlighed blive vedtaget.

Baggrunden for det danske initiativ er, at Fødevarestyrelsen har fået henvendelser fra institutioner og skoler om, at børn drikker uforholdsmæssigt meget af den opkvikkende drik, som gør mange urolige og hyperaktive.

LÆS ARTIKEL Sidste år blev grænsen for koffeinindholdet hævet fra 150 mg til 320 mg pr. liter, hvilket betød, at Red Bull kunne sælges lovligt i danske butikker.

Børn afholder drikkekonkurrencer

Energidrikke med over 150 mg koffein per liter blev senere mærket med »højt koffeinindhold«, men trods advarselsmærkninger kunne skoler berette om, hvordan børn og unge holdt drikke-konkurrencer i frikvarteret.

Fødevarestyrelsen vurderer, at det også kan være problematisk for gravide at indtage store mængder koffein.

LÆS ARTIKEL Fødevareminister Henrik Høegh (V) mener, at det nye forslag lægger op til en klar sejr for forbrugerne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden