Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: BORBERG THOMAS
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Singler jager kærligheden i januar

Højsæsonen er sat ind på danske datingsider, der melder om flere tusinde nye profiler hver dag.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vejret er trist, kontoen er tom og mange husker stadig følelsen af at stå akavet og alene tilbage, mens kæresteparrene kyssede hinanden kærligt da nytårsklokkerne ringede det nye år ind.

Det får mange til at sætte sig for at finde en kæreste i det nye år, og det ønske kan mærkes på de danske datingsider.

Flere sider melder om eksplosiv vækst. Hos dating.dk, der med omkring en halv million profiler er Danmarks største side for netdating, bliver der oprettet dobbelt så mange nye profiler hver dag, som der gør resten af året.

»Normalt får vi omkring 2000 nye profiler om dagen, men her i januar er det tal 4-5000«, fortæller Morten Wagner fra Freeway, der driver dating.dk.

LÆS ARTIKEL

Han gætter på, at halvdelen af alle danskere netdater.

Januar er højsæson
Også nichedatingsiden elitedaters.com, hvor man skal have en videregående uddannelse for at blive medlem, kan man genkende tendensen.

»Der har været en markant vækst i januar hvert år de sidste tre-fire år. I år forventer vi en vækst på 45-50 procent«, siger Nigel Rasmussen, der er medstifter af datingsiden.

LÆS ARTIKEL

Han ser flere forklaringer på, at danskerne i den grad jagter kærligheden i januar hvert år.

»For det første er det sæsonen, det drjer sig om Det er koldt og gråt i januar, og i modsætning til december, hvor man socialiserer meget og går til fester hele tiden, sker der ikke så meget. Så er det oplagt at socialisere på nettet«, siger Nigel Rasmussen.

Han fortæller, at alle sociale platforme på nettet oplever vækst i januar.

»Derudover er det blevet et nytårsfortsæt for mange at finde en kæreste, efter at de har stået alene nytårsaften omkring midnat, hvor deres venner og veninder havde travlt med at kysse deres kærester«, siger han.

Datingjungle

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal begynde.

Datingsiderne tilbyder vidt forskellige ting, og der er stor forskel på, hvad brugerne er på jagt efter på de forskellige sider.

Nogle sider henvender sig til specifikke aldersgrupper, på andre er det udseende eller uddannelse, der er fokus på, og så er der de sider, hvor det er sex snarere end kærlighed, der er målet.

Tjek.dk guider til de forskellige datingsider på linket herunder.

GUIDE

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden