Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

på farten. Lis Kofoed har ikke kørekort til bil, men kommer vidt omkring på sin elcykel og kan klare både indkøb og besøg i kolonihaven et godt stykke fra hjemmet i Karrebæksminde.
Foto: Sara Galbiati

på farten. Lis Kofoed har ikke kørekort til bil, men kommer vidt omkring på sin elcykel og kan klare både indkøb og besøg i kolonihaven et godt stykke fra hjemmet i Karrebæksminde.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elcyklist: Det er en fornøjelse og en stor frihed for mig

En el-cykel kan være en fornøjelse, det mener Lis Koefoed der cykler 25 kilometer i timen på sin el-cykel 'Speedy'.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lis Kofoed bor i Karrebæksminde på Sydsjælland og har kolonihave i Kalbyris ved Næstved, som ligger 15 kilometer fra hjemmet. I sommerhalvåret tager hun elcyklen til og fra kolonihaven tre-fire gange om ugen, og om vinteren cykler hun til Næstved og køber ind et par gange om ugen.

»Det er en fornøjelse og en stor frihed for mig at kunne køre så langt. Jeg ville slet ikke kunne klare turene på en almindelig cykel«, fortæller Lis Kofoed, som er 60 år og lider af fibromyalgi.

El-cyklen gav frihed
For to et halvt år siden var hun ude og se på en cykel til sit barnebarn og fik øje på en elcykel hos cykelhandleren. Hun spurgte forhandleren, hvad det dog var for noget, og blev opfordret til at tage en prøvetur.

»Jeg fornemmede straks, hvor hurtigt og let man kommer op i fart på en elcykel. Den kører jo 25 kilometer i timen, men er let at træde. Så jeg slog til med det samme og købte cyklen. Jeg har ikke kørekort til bil, så for mig er det en stor frihed at kunne komme vidt omkring på el-cyklen. Og så bliver man hverken svedt eller stakåndet undervejs«, fremhæver Lis Kofoed.

LÆS ARTIKEL

Cyklen er en Raleigh og kostede 12.000 kroner.

’Speedy’ - mormors supercykel

»Man kan godt få billigere elcykler, men for mig er det afgørende, at jeg kan stole på batteriet. Det kan klare cirka 50 kilometer på en opladning og har aldrig svigtet«, fortæller hun. Opladningen er helt enkel: Lis Kofoed tager batteriet, der sidder under sadlen, med ind og oplader det i en stikkontakt.

LÆS ARTIKEL ’Speedy’ har børnebørnene døbt mormors supercykel, og Lis Kofoed må ofte bruge ringeklokken, når hun suser forbi almindelige pedaldrevne cykler. »For nylig kørte jeg forbi en mor, som kæmpede sig af sted med to børn i en tung cykelanhænger. Jeg ringede med klokken og sagde, at hun da skulle få sig en hjælpemotor som min. ’Hold kæft, din dumme kælling’, svarede hun, men jeg mente det jo ikke ondsindet – det var bare en anbefaling, fordi jeg selv synes, det er en stor lettelse og fornøjelse«, siger Lis Kofoed.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden