Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sara Galbiati
Foto: Sara Galbiati

styr på det. Displayet på styret viser bl.a. hastigheden, antal kørte kilometer og batteriets opladningsstand. Selve batteriet befinder sig under bagagebæreren. Foto: Sara Galbiati

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elcyklerne rykker frem i trafikken

På elcykel er der medvind i modvind og på bakker. 40 daglige km er overkommelige.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hov, hvad sker der lige her? Hvordan kan alderstyngede medtrafikanter pludselig overhale alle os andre på cykelstien – uden at få sved på panden?

Almindelige cyklister kan lige så godt vænne sig til det: Det er ikke længere kun adrætte herrer i tætsiddende cykeltøj, der tager teten i cykeltrafikken. Stadig flere får elektrisk hjælp til cykelturen, så det bliver lettere at komme op i fart og forcere modvind, bakker og lange strækninger uden at overanstrenge fysikken eller drive af sved.

»Elcyklen forlænger folks aktionsradius på cykel. At kunne cykle 15-20 kilometer fra dør til dør i myldretiden vil i mange tilfælde være langt hurtigere end med bil eller kollektiv trafik. Og langt mere miljøvenligt«, fremhæver Per Homann Jespersen, trafikforsker og lektor på Institut for miljø, samfund og rumlig forandring (ENSPAC) på Roskilde Universitet.

Ifølge ham udsætter elcyklen også ældre cyklisters cykelstop og er et nyttigt transportmiddel for firmaer, hvor de ansatte skal rundt til møder i byen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden