Før og efter. Daniel Højgaard  brugte for halvanden måned siden 2.400 kroner på at få sprøjtet botox ind i  panden. Rynkerne i panden gik ud over selvværdet, følte han.
Foto: Privatfoto

Før og efter. Daniel Højgaard brugte for halvanden måned siden 2.400 kroner på at få sprøjtet botox ind i panden. Rynkerne i panden gik ud over selvværdet, følte han.

Livsstil

Botox for 2.400 kroner: 22-årige Daniels pande gjorde ham flov

Daniel Højgaard fik botox - nu har han lyst til at få lavet flere skønhedsindgreb.

Livsstil

Daniel Højgaard følte, at han så gammel ud.

22 år gammel havde han ellers gennem en kraftig ændring af kostvaner og masser af motion smidt 30 kilo og var nu flyttet fra Tåsinge til hovedstaden for at gå på Niels Brocks Handelsgymnasium. Men de bekymrede rynker, når han hævede sine øjenbryn, var et problem. De kunne ikke slankes væk.»Du kunne se det på alle billeder af mig, at der var dybe rynker i mit ansigt. Det gik mig virkelig på, for andre mennesker så flotte ud. Jeg endte med at vende mig om, hver gang der var et kamera fremme. Jeg var så påvirket af det, at jeg ikke ville gå i byen«, siger Daniel Højgaard nu, halvanden måned efter at han for 2.400 kroner fik sine første indsprøjtninger på privathospitalet Hamlet Aleris.Forud havde han i et par år overvejet, hvordan de kendte i bladene kom til at se så stramme ud i huden, men det var et par venner, som selv havde prøvet behandlinger med botox, som endte med at overbevise ham.

»Jeg synes, at der bliver stillet lidt højere krav til, hvordan man ser ud, når man bor i København. Det er vigtigt for mig at gøre meget ud af, hvordan jeg ser ud. Derfor gik det ud over mit selvværd, for jeg vil gerne ligne en 22-årig, der ser frisk og stram ud«, siger han.Skønhedsindgreb hører ikke til sjældenhederne blandt Daniel Højgaards bekendte og venner. Selv om man ikke taler med alle om det, er det almindeligt at få ’fikset’ ansigtet. Man kan også blive opereret i brystregionen, hvis man har tendens til mandebryster.

Blandt andre har hans botoxbehandling vakt harme. 30 procent af de bemærkninger, han får, er positive, mens 70 procent er negative, vurderer han.

»Der er flest protester blandt folk, der er over 30 år. Mange har sagt, at det er spild af penge. Enkelte er så meget imod det, at de ville skrive klager til alle mulige. De mener ikke, at det kan være rigtigt, at der behandles med botox på unge som mig. Jeg tror, de synes, at det hele skal være så naturligt«, siger Daniel Højgaard.Med en SU at leve for er det en udfordring at få råd til de 2.400 kroner, som behandlingen koster hver tredje måned, men Daniel har regnet ud, at der bliver råd, hvis han holder op med at ryge. Så får han samtidig færre rynker af den skadelige røg.

»Det værste er, at når man først har fået en skønhedsbehandling, begynder man at tænke over, hvad man eller kunne få lavet. Det er ligesom tatoveringer. Mere vil have mere. Nu overvejer jeg, om jeg skal have gjort noget ved læberne. Men man skal passe på ikke at overdrive, så man kommer til at ligne Anni Fønsby. Det er i overkanten«.Daniel Højgaard håber, at folk vil blive bedre til at acceptere skønhedsbehandlinger, i takt med at de bliver mere og mere almindelige. Når han selv bliver omkring de 50 år, håber han, at han falder til ro, stopper behandlingerne og accepterer sig selv og den alder, som han har. Han synes, at ældre kan være smukke med de rynker, de har. Især kvinder. Men indtil han bliver så gammel, vil han gøre meget for at føle sig godt tilpas i sin krop.

»Mange siger, at jeg skal lære at elske mig selv, som jeg ser ud. Men i mange år har jeg været ked af den person, jeg var – en stor, overvægtig dreng og ulykkelig ung mand, så jeg kan ikke bruge deres meninger til noget«, siger Daniel Højgaard.

Enkelte er så meget imod det, at de ville skrive klager til alle mulige. De mener ikke, at det kan være rigtigt, at der behandles med botox på unge som mig

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden