Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: NIELS HOUGAARD
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kosttilskud kan skade nervesystemet og hormonerne

Fødevarestyrelsen advarer mod alternative kosttilskud med skadelige planter

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eksotiske kinesiske navne er fællestrækket for fem sundhedsskadelige kosttilskud, som alternative behandlere over hele landet har solgt.

Kosttilskuddene baserer sig på farlige planteingredienser, der kan føre alvorlige bivirkninger med sig. For eksempel kan planterne skade centralnervesystemet og påvirke kroppens hormonelle system, oplyser Fødevarestyrelsen.

De fem farlige kosttilskud er:

• Geng Nian An Pian

• Liu Wei Di Huang Pian

• Jin kui Shen Qi Pian

• Mingmu Dinhuang Wan

• Jingxin Menocare Essence

Styrelsen opfordrer til, at forbrugere, der har købt en eller flere af disse kosttilskud til at smide dem ud eller levere dem tilbage til stedet, hvor de er købt.

LÆS ARTIKEL

Har man indtaget kosttilskud af denne slags og oplever man bivirkninger, bør man kontakte egen læge.

Hørsholm-firma importerede farlige kosttilskud

De ulovlige og farlige kosttilskud er importeret af virksomheden SinoDane i Hørsholm, der primært har solgt produkterne til alternative behandlere over hele landet, som har videresolgt produkterne i forbindelse med deres behandlingsaktiviteter.

Fødevarestyrelsen ved ikke, hvilke lidelser de fem kosttilskud efter behandlernes mening skulle afhjælpe.

»Der står ikke noget på produkterne om, hvad de skulle hjælpe imod. Den form for markedsføring foregår som regel mund til mund, så det er meget svært for os at konstatere«, siger jurist i Fødevarestyrelsen, Maria Christensen.

GUIDE

SinoDane har desuden markedsført cirka 125 andre kosttilskuds-produkter, som ikke har været registrerede, og dermed ikke har været underlagt fødevareregionens kontrol.

»Det er virksomhedens ansvar, at de produkter den sælger er sikre. Men det har virksomheden ikke kunnet dokumentere overfor os, siger Maria Christensen.

LÆS ARTIKEL

SinoDane havde anmeldt de fem farlige kosttilskud til styrelsen, som i et rutinetjek opdagede, at der var problematiske planteingredienser i produkterne.

Virksomheden har fået påbud om tilbagetrækning af de farlige kosttilskud og alle ikke registrerede produkter er blevet beslaglagt af Kosttilskuds-gruppen fra Fødevarestyrelsen.

GUIDE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden