0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stor test: Det kan godt betale sig at købe dyr pålægschokolade

Peter Beiers gourmetvariant er den bedste i feltet af ti slags pålægschokolade - men børnedommernes absolutte favorit er til gengæld en discountudgave.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Vinderen. Pålægschokoladen fra Peter Beier er dyrest og bedst i test.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man har snydt sig selv for en oplevelse, hvis man aldrig har kreeret en mad af et stykke kridhvidt brød med et skamløst lag tandsmør og garneret herligheden med pålægschokolade – gerne lige et stykke mere, end der egentlig er plads til.

Uanset om man tilhører trosretningen, der mener, at ristet brød med smeltet pålægschokolade er bedst, eller foretrækker den distinkte knasende lyd af tynd chokoladeplade, der bliver knækket mellem fortænderne, er pålægschokolade som koncept godt, ifølge konditor og chokoladeekspert Morten Borup Jensen:

»Pålægschokolade er en fænomenologisk oplevelse. Der er mange følelser involveret, og mange har minder forbundet med pålægschokolade. Måske var det noget, man altid fik hos sine bedsteforældre eller noget, man kun måtte spise i weekenden og ved særlige lejligheder. Men hvis man kun smager pålægschokolade ud fra et chokoladekvalitetssynspunkt, er niveauet ikke imponerende«.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce