Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THANASSIS STAVRAKIS/AP
Foto: THANASSIS STAVRAKIS/AP

Usundt. At gå på høje hæle kan være flot. Men det er ikke det rette skovalg for en gravid, siger britiske fodterapeuter.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gravide på høje hæle vralter ind i problemer

Mange gravide får besvær med helbredet, fordi de insisterer på at bære moderigtigt fodtøj.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ønsket om at være smart og med på skomoden i den søde ventetid kan give gravide kvinder problemer med deres fødder.

Ikke mindst hvis der er tale om den højeste skomode - den med stiletter.

En ny undersøgelse, foretaget blandt 1.000 gravide kvinder, viser, at mange af de gravide regelmæssigt bærer fodtøj som balletsko, klip-klapper, højhælede sko og skindstøvler, eksempelvis af mærket Ugg.

Problemet med disse former for fødtøj er, at de ikke giver den støtte til fødderne, som den gravide har ekstra meget brug for, skriver BBC News.

Opsvulmede fødder I den nye undersøgelse er der sat tal på konsekvenserne af det uhensigtsmæssige valg af fodbeklædning.

Syv ud af 10 kvinder indrømmede, at de led af fodproblemer, blandt andet opsvulmede ankler (37 pct.), opsvulmede fødder (45 pct.) samt smerter i svang og hæl (16 pct.).

INDBLIKLæs om fodterapi ( eksternt link)

Bag undersøgelsen står det britiske selskab for fodterapeuter. Selskabet opfordrer indtrængende kvinderne til at bære fodtøj, der giver god støtte og god plads til fødderne.

»Vægtøgning og hormonelle forandringer under graviditeten giver store forandringer i kroppen«, fortæller fodterapeut Lorraine Jones.

LÆS ARTIKEL

»Muskler og ledbånd bliver blødere og strækker sig ud som følge af en øgning af æggestokhormonet relaxin, og det gør, at dine fødder i det daglige bliver mere sårbare over for påvirkninger af anklerne og ledbåndene«, siger Lorraine Jones.

Pas på de høje hæle
Hun har en særlig advarsel hvad angår sko med høje hæle.

»Højhælede sko forandrer din holdning, forkorter dine lægmuskler og lægger et øget tryk på din ryg og dine knæ«.

LÆS ARTIKEL

»Under graviditeten lægger dette et ekstra tryk på dine led, mens de allerede er under pres - hvilket kan resultere i en mængde af fod-, ben- og rygproblemer og øge risikoen for at falde«, understreger Lorraine Jones.

Et godt råd

Et godt råd fra fodterapeuterne er, at kvinder bør vælge sko med hæle på højst 3 cm. De får nemlig vægten til at forskydes en lille smule fremover på fødderne, og det kan væree med til at lindre eventuelle smerter.

Hvis gravide kvinder vil gå med høje hæle, bør de kun gøre det ved sjældne lejligheder og ved begivenheder, hvor de ikke behøver at stå op for længe ad gangen.

Men hvorfor går gravide kvinder i uhensigtsmæssigt fodtøj?

Her peger den nye undersøgelse på, at mange simpelthen ønsker at være på forkant med de nyeste og smarteste trends - gravid eller ej.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden