Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg  (arkiv)
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Ifølge Ligestillings- og Kirkeministeriet er der »en forventning fra borgerne om, at e-mail kan anvendes ved henvendelse til myndighederne. Kirkeexit. Således må det også forventes, at udmeldelsen kan ske via e-mail og med en indscannet kopi af fødsels- og dåbsattesten«.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskere forlader folkekirken via mail

Biskop kritiserer muligheden for digital udmeldelse af folkekirken.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nogle få klik på computeren. Så nemt er det blevet at melde sig ud af folkekirken, efter at Ligestillings- og Kirkeministeriet har vedtaget, at man blot skal sende en e-mail til den lokale præst. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Tidligere krævede en udmelding, at man enten sendte et brev eller lagde vejen forbi præsten eller kirkekontoret. Kirkeministeriets beslutning blev truffet, efter at en kvinde i marts forsøgte at melde sig ud af kirken med en e-mail.

Fødselsattest skal være vedhæftet Hendes præst ville ikke godtage e-mailen, og kvinden spurgte derefter ministeriet. Svaret lød, at hun godt kunne melde sig ud pr. e-mail, hvis hun vedhæftede en indscannet kopi af fødsels- og dåbsattesten.

Dermed blev det i praksis muligt for enhver at forlade folkekirken på den måde. Kirkeministeriet har dog ikke meddelt landets præster, at borgerne har denne mulighed. Ministeriets beslutning kritiseres af Ribe Stifts biskop, Elisabeth Dons Christensen.

»Jeg synes helt ærligt, at når man melder sig ud af et trossamfund, så skylder man sine medlemmer at tage det mere alvorligt. Udmeldelse pr. mail sender i mine øjne et forkert signal om, at kirken er ligeglad med, at folk melder sig ud«, siger hun.

»Vi burde i det mindst gøre opmærksom på, at vi meget gerne vil have en samtale med folk, inden de melder sig ud«, tilføjer Elisabeth Dons Christensen.

Allerede under den borgerlige regering blev der sidste år taget initiativ til at gøre det lettere at melde sig ud af folkekirken. Regeringen foreslog da at fjerne kravet om at fremvise dåbsattest ved udmeldelse.

Moderne kommunikation

Ifølge Ligestillings- og Kirkeministeriet er der »en forventning fra borgerne om, at e-mail kan anvendes ved henvendelse til myndighederne. Således må det også forventes, at udmeldelsen kan ske via e-mail og med en indscannet kopi af fødsels- og dåbsattesten«.

LÆS OGSÅ

»At man kan melde sig ud pr. mail er udtryk for, at man accepterer moderne kommunikation og ikke udtryk for noget andet«, siger Kirkeministeriets kontorchef Pernille Esdahl.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden