0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Havregryn deler vandene: Fra herlig havre til kedeligt klister

Kun en enkelt variant overgår de andre i som både grød og havre i Tjeks blindsmagning af 10 forskellige slags finvalsede havregryn.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

FINT. Forbruget af havregryn har været svagt stigende, men støt stigende de seneste tre år. 4 ud af 5 poser solgte havregryn er finvalsede. 1 ud af 5 er grovvalsede. Kilde: FDB

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Spis havregryn. Det er sundt og mætter godt.

Sådan lyder opfordringen fra dommerne i Tjeks blindsmagning af 10 forskellige finvalsede varianter. Fine gryn er de mest efterspurgte, når danskerne køber havregryn.

Trods kilopriser, der går fra 9 til knap 27 kroner, er der umiddelbart ikke den store forskel på produkterne:

»Her er ikke den store variation«, mener husholdningslærer og kogebogsforfatter Kirsten Høgh Fogt og lektor og fødevareingeniør Michael René fra Professionshøjskolen Metropol, som tygger sig igennem de 10 produkter i hver sin rækkefølge.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere