0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Marcipan-test: Den dyreste får hug - de billigste vækker stor begejstring

Der er 255 kroner til forskel i kiloprisen på den dyreste og billigste marcipan i Tjeks test af mandelmasse, men prisen siger intet om kvaliteten, viser blindsmagningen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

konfekt. Råvaren til julens søde sager behøver ikke være den dyreste marcipan.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ingen grund til at gå efter de dyre mærker, når du skal købes marcipan ind til julens konfekt.

Konditor Lars Juul og dessertunderviser Morten Borup Jensen har smagt ti forskellige slags rå marcipan uden at kende hverken prisen eller mærket på produkterne, og konklusionen på blindsmagningen er klar. Billig marcipan smager præcis lige så godt – og i nogle tilfælde bedre – end de dyre.

Testens billigste marcipan koster cirka 80 kroner kiloet. Den dyreste – en økologisk marcipan fra Woodshade Organics – er med en kilopris på 335 kroner mere end fire gange så dyr, men de to testdommere ville give denne marcipan 0 point, hvis det var en mulighed.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce