Foto: BORBERG THOMAS
Livsstil

Skru ned for varmen og tab dig

Britiske forskere har påvist en sammenhæng mellem fedme og rumtemperatur.

Livsstil

Magelige temperaturer og masser af indeliv gør ikke noget godt for den slanke linie.

I hvert fald har britiske forskere påvist en sammenhæng mellem at vi har fået det varmere indendørs og det faktum, at stadig flere bliver overvægtige, skriver gratisavisen 24timer.

LÆS ARTIKEL

Samtidig bevæger vi os rundt i opvarmede biler i stedet for at gå, og vores børn leger mindre ude.

En undersøgelse, som forskerne har fået offentliggjort i tidsskriftet Obesity Reviews viser, at gennemsnittemperaturen i britiske soveværelser og stuer er steget med tre grader siden 1978. Når der er varmere bruger kroppen mindre energi på at holde sig varm og forbrænder færre kalorier.

Kulde aktiverer fedtforbrænding

Er der mere køligt indendørs - men ikke så koldt at man kommer til at ryste - aktiveres kroppens såkaldt 'brune fedt', der i stedet for at lagre nyt fedt, forbrænder fedt.

»Hvis folk opholder sig i et rum med 60 grader Fahrenheit (15,6 grader celsius), øges deres energiforbrug med 100 eller 200 kalorier om dagen, hvis de har let tøj på. De ryster ikke. De aktiverer deres brune fedt«, siger professor C. Ronald Kahn fra Harvard Medical School.

Danske indeklimaeksperter siger til 24timer, at danskernes indendørs temperaturer formentlig er steget mindre end de britiske.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden