Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 PETER MYDSKE
Foto: PETER MYDSKE

Mødested. Torvehallerne i indre København er et af de steder, Find-Mig-Nu deltagerne kan møde deres eneste ene. (arkivfoto)

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny dating-trend: Find din næste kæreste i supermarkedet

Datingnetværk arrangerer 'tilfældige' møder for singler ude i virkeligheden.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi mødes i Torvehallerne lørdag kl. 14-15.

Sådan kan det lyde, når gallerist Birgitte Johnsen opretter en event for sine medlemmer.

For knap tre måneder siden stiftede hun datingsitet Find-mig-nu, som har reklameret flittigt i dagspressen hen over jul og nytår.

Får afstemt kemien
Singlerne får tilsendt et kendetegn, for eksempel et badge, som de skal bære synligt på tøjet, så de kan spotte hinanden. Herfra er resten op til den enkelte. Nogle gange vil der være øjenkontakt og smil. Andre gange er et hurtigt blik nok til, at man vender om igen.

»Man får afstemt kemien med det samme. Det kan man ikke ud fra et foto«, siger Birgitte Johnsen.

Hun håber at finde kærligheden, både til sig selv og sine medlemmer.

»Der er alt for mange singler i dette land. Jeg håber at få udryddet nogle af dem«, fortæller den 50-årige gallerist fra Birkerød.

LÆS ARTIKEL Ideen opstod en søndag eftermiddag i en kø til bilvask på en tankstation: »Jeg holdt i kø med en masse mænd, som bare sad og lavede ingenting. Tænk, hvis en af dem er single, tænkte jeg«. Næste uge gentog det sig, da Birgitte Johnsen var på genbrugsstationen. I dag er ideen realiseret, og antallet af medlemmer er oppe på mellem 1.500 og 1.800 personer, flest i København. Hovedparten er over 35 år. Uden forspil I modsætning til de gængse netdatingsider springer man direkte ud i det første møde. Uden at vide noget som helst om de andre singler. Det har ifølge Birgitte Johnsen den fordel, at man »slipper for at bruge aften efter aften på at bladre i netkataloget«, skrive frem og tilbage med mulige emner.»Ofte vælger man ud fra nogle bestemte kriterier. Men jeg tror, at man vælger forkert mange gange, for i sidste ende handler det om kemien mellem to mennesker«, siger Birgitte Johnsen.

Ifølge samlivsrådgiver Ingrid Ann Watson er det dog en svaghed ved Find-mig-nu-konceptet, at man springer det led over, der handler om at kommunikere med hinanden før et møde.

Ifølge hende viser flere undersøgelser, at parforholdet har en større chance for at overleve, hvis de to partnere har noget til fælles.

»Når man ikke skriver sammen inden, får man ikke mulighed for at tjekke af, om man har noget som helst til fælles«, siger samlivs- og seksualrådgiver Ingrid Ann Watson, som driver sin egen klinik og er samlivsekspert i TV 2’s program ’Lounge’.Hun har rådgivet par i over 20 år og giver som eksempel en kvinde, der ikke ønsker at møde en mand med små børn.

»Hvis hun møder en mand i Ikea, som er lidt lækker, og det senere viser sig, at han har små børn, bliver det sværere for hende at holde fast. Så ville det faktisk være bedre, om hun ikke havde mødt ham«.

Tjek kemien
En anden samlivsekspert har den modsatte vurdering. Sex- og samlivsekspert Rikke Thuesen kan godt lide et koncept, der springer de indledende skriverier over:

»På datingsider bruger man meget tid på at skrive sammen, før man ses. Man får skabt en masse drømme og fantasier i sin korrespondance. Når man så endelig mødes i virkeligheden, og der slet ikke er kemi, er skuffelsen dobbelt så stor. Det er meget bedre at få afstemt kemien med det samme«, siger hun.

Rikke Thuesen skriver fast i Jyllands-Posten og besvarer samlivsspørgsmål i Ekstra Bladet og har desuden medvirket i en række tv-programmer.Hun hæfter sig ved, at Find-mig-nu-konceptet gør det nemt som single at gå ud blandt andre mennesker, fordi alle er der af samme grund.

»Ser du en person, som du finder interessant, kan du trygt antaste vedkommende uden at være bange for, om han eller hun nu er gift«, siger Rikke Thuesen.

Giv den gas

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det virkelige møde har tillige den fordel, at man ikke kan pynte på virkeligheden. »På datingsites lægger du altid det bedste billede ud, og det er tit, du bliver skuffet, når du ser ham eller hende i virkeligheden. Når I mødes rigtigt, kan du både aflæse kropssprog, dufte og stemmeleje, og du kan hurtigt vurdere, om det er noget for dig. Vi bruger jo mange sanser, når vi møder andre mennesker«, siger Rikke Thuesen. Hun opfordrer singlerne til at give den gas.LÆS OGSÅ »Snak med så mange som muligt af de andre med rødt armbånd (opdigtet genstand, red.). Jo flere du får snakket med, jo større sandsynlighed er der for at møde en person med god kemi. Først når I taler, kan du mærke, hvordan du har det sammen med den person«. Én ting er er dog særlig svært ved det ’rigtige’ møde: afvisningen. Det er de to samlivseksperter enige om. »Hvis man kommer 10 gange, og der aldrig er nogen, der henvender sig til en, er det jo forfærdelig synd. Det er sværere at blive afvist i ’real life’ end via computeren«, som Rikke Thuesen formulerer det.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden