Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

PÅ UDKIG. En dag dukker kærligheden vel op. Det kunne være her i Brandts i Odense, hvor Gitte Henningsen har deltaget i en datingevent. »Jeg håber da at møde den mand, som jeg skal være sammen med resten af mit liv«, fortæller den 39-årige kvinde. Foto: Finn Frandsen

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gitte dater i Føtex: »Du møder folk, som du er«

Gitte Henningsen, vil gerne møde manden, som han er, når han kommer hjem fra arbejde.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gitte Henningsen har været single i fire år.

Hun har afprøvet nogle af de traditionelle datingsites på nettet, men konceptet passer ikke til hendes personlighed.

»Jeg er et ret privat menneske, så det med at skrive sammen, og så skal vi mødes til en kop kaffe, det er rædselsfuldt. Jeg får mavepine, svedige hænder og hjertebanken, for jeg ved ikke, hvem jeg skal ud at møde. Billedet er jo endimensionelt«, fortæller Gitte Henningsen.

Stævnemøderne har kun skuffet.

LÆS ARTIKEL »Man får oplevelsen af, at folk ikke altid er, hvad de giver sig ud for at være. Det, de skriver, og billederne, de lægger ud, svarer ikke helt til realiteterne. Der er måske 10 år og 20 kg til forskel, og allerede dér synes jeg, at vi starter fra et forkert udgangspunkt«, siger Gitte Henningsen. Hun er 39 år, mor til to piger på 18 og 9 år og bor i Odense. For hende er det vigtigt at se de mulige kæresteemner i virkeligheden. Derfor har Gitte Henningsen nu kastet sig ud i et nyt datingkoncept – Find-mig-nu – som går ud på at troppe op et aftalt sted på et aftalt tidspunkt og se hinanden an. Det kan være i et supermarked eller på et museum. Medlemmerne bærer et synligt tegn, de har fået tilsendt med posten, som gør, at de kan genkende hinanden.Der er ingen kontakt forud for den pågældende event, så man har ingen anelse om, hvem og hvor mange der tropper op.

»Du møder folk, som du er. Hvis du bare skal handle i Føtex, kommer du jo ikke i høje hæle og krigsmaling«, siger Gitte Henningsen og tilføjer:

»For mig er det ikke udseendet, der er vigtigt, men hans udstråling. Når vi mødes i virkeligheden, kan jeg se hans smil og hans øjne. Hvis han har dejlige øjne, kan jeg vise mit tegn, og hvis han viser interesse, kan jeg kontakte ham senere, eller vi kan drikke en kop kaffe på stedet«, fortæller Gitte Henningsen.

Hun har arbejdet som dagplejer i mange år, men er nu blevet arbejdsløs.

»Jeg leder med lys og lygte efter et arbejde«, fortæller hun.

Og efter kærligheden, kunne man tilføje. For Gitte Henningsen håber at møde den mand, som skal blive hendes ledsager resten af livet.Find-mig-nu-dating er blot et halvt år gammelt.

Gitte Henningsen har indtil nu deltaget i cirka 10 events forskellige steder i Odense og en enkelt gang i Torvehallerne i København. I begyndelsen var det »frygtelig akavet« for hende at bære det synlige kendetegn (som holdes hemmeligt for ikke-indviede):

»Jeg følte mig meget blottet og følte, at jeg gik rundt med et neonskilt i panden, der sagde det. Men efter nogle gange er jeg blevet mere fortrolig med det, og nu render jeg altid rundt med mit kendetegn«.

Hvorfor?

»For tænk nu, hvis jeg en lørdag formiddag går rundt i byen, og der dukker en sød mand op. Hvis han ikke har sit kendetegn på, ved han i det mindste, at der render en sød singlepige rundt i Odense, og han kan dukke op til næste event. Den chance vil jeg ikke lade gå forbi«.

Kemien kan mærkes straks

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad er den største forskel på netdating og livedating?»Jeg synes, netdating bliver for opstillet. Forventningerne bliver skruet op. Nu skal vi have vores stiveste puds på og så meget mascara på, at vi ikke kan blinke med øjnene. Det bliver så kunstigt. Jeg vil gerne møde ham, som han er, når han kommer fra arbejde – om det er i murerbukser eller i jakkesæt. Vi kan alle se brandgodt ud, hvis vi har stået otte timer foran spejlet og været til frisør, men jeg vil gerne have, det er mere naturtro«.

LÆS OGSÅ »Med Find-mig-nu slipper jeg også for at bakke ud af et kikset stævnemøde, for man henvender sig kun til dem, hvor kemien er der. Kemien kan man mærke lige med det samme, hvis man gider mærke efter«. Hvad har været din bedste event?»Jeg var meget begejstret for en event, der blev holdt nede ved skovsøen i Odense, hvor der var en udendørs operaforestilling. Jeg kan godt lide kulturelle events, for så ved jeg, at vi har en fælles interesse«. Var der bid?»Nej. Endnu har jeg ikke mødt nogen, som interesserede mig, men det skal nok komme. Det er vigtigt at blive ved med at dukke op. Også fordi man tit får en sludder og en latter med de andre, og det er næsten lige så vigtigt. Du ved aldrig, hvad der venter dig, når du møder nye mennesker. Og skulle jeg falde for en, er det kun et plus«. Din værste event?»Det var i Føtex i december. Vi var kun 2-3 stykker, og vi var kvinder alle sammen. Brandærgerligt! Vi kiggede og smilede og nikkede, men det føltes ikke fjollet, for vi var der af samme grund«. Gitte Henningsen er helt åben omkring sine datingaktiviteter over for sin familie samt venner og bekendte. »Jeg synes, det er et fantastisk godt koncept, og jeg synes, det skal ud. Jeg synes, det er dejligt at komme tilbage til at møde hinanden i virkeligheden i stedet for at gemme os bag en skærm«, siger Gitte Henningsen og tilføjer: »Og så skal vi lade være med at skamme os over at date«.Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden