Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DANIEL HJORTH
Foto: DANIEL HJORTH

Hjerneaktivitet. Seksuelle tilnærmelser er mindre attraktive for kvinder på Elitedaters.dk end intellektuelle scoringsforsøg. (Arkivfoto)

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange kvinder tænder på sofistikeret netdating

Datingportalen Elitedaters har som den eneste flere kvinder end mænd.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Elitedaters er et mødested for engagerede og ambitiøse singler, der ønsker at møde ligesindede«.

Sådan lyder det på datingportalen Elitedaters.dk, der har specialiseret sig i at få såkaldt ambitiøse, karriereorienterede singler til at falde for hinanden.

Et koncept, der tilsyneladende appellerer mest til kvinder. I hvert fald er datingsiden den eneste i Danmark, der har flere kvindelige end mandlige profiler i databasen.

Mænd sender beskeder til mange på én gang
Danmarks største datingside, Dating.dk melder om en stort set lige kønsfordeling, mens den mere sex-orienterede side scor.dk er overrepræsenteret af mænd.

Scor.dk vil ikke ud med konkrete tal for kønsfordelingen, men en stikprøve lavet af Elitedaters.dk viser, at der er 85 mænd for hver 15 kvinder i aldersgruppen 20-60 år i landets tre største byer.

»Kvinder er ligesom mænd interesserede i erotik og sex, men har det generelt set lettere på en datingside, hvor mænd italesætter sig selv på en sofistikeret måde, og hvor det ikke er brystmål og røv, der tæller«, siger kønsforsker på og lektor på RUC, Kenneth Reinicke.

Den opfattelse deler videnskabelig assistent på Københavns Universitet Charlie Breindal, der har forsket i netdating i en årrække.

»Mænd har en tendens til at være mere overfladiske i den måde, de søger på nettet«, siger han.

»Det er almindeligt, at mænd sender næsten enslydende beskeder til flere forskellige kvinder, og ofte fremgår det, at de ikke har læst kvindens profiltekst, men bare er interesseret i et møde hurtigst muligt. Det finder mange kvinder useriøst og overfladisk«.

Charlie Breindal fortæller, at det i datingsammenhæng ikke tæller op for mænd, når kvinder har en høj uddannelse.

»Hvis man som kvinde på et datingsite er oppe mod andre kvinder, som ikke har en høj uddannelse, men som er mere fysisk attraktive, vil man typisk tabe. Profilbilledet er det første, mænd kigger efter, når de er på et datingsite og typisk er udvalget af kvinder stort«.

På Elitedaters stilles forholdsvis høje krav til profilerne. En videregående uddannelse er et must, ligesom både billeder og profiltekst skal signalere seriøsitet og omtanke for at blive godkendt.

»Jeg tror, det er mindre grænseoverskridende for kvinder at forsøge at finde en partner på et sted som Elitedaters, hvor man ikke skriver om seksuelle præferencer men i stedet fortæller, at man er Ph.d i arkitektur, elsker bjergbestigning og er vild med franske vine«, siger Kenneth Reinicke.

Hos Elitedaters mener man selv, at tendensen kan skyldes, at mænd er bange for kloge kvinder, mens kvinder derimod gerne vil møde mænd, der er højere udannede end de selv er.

Plausibelt, men ikke nødvendigvis hele sandheden, mener Kenneth Reinicke:

»Udviklingen er ved at vende, men historisk set har mænd giftet sig nedad. Derfor har mænd ikke tændt på, at kvinder har magt og en højere position i samfundet end ham selv«.

Det betyder, ifølge kønsforskeren, at traditionelt tænkende hankøn kan have svært ved at kapere en kvinde, der retorisk og intellektuelt er overlegen eller matcher ham.

»Men igen - det er generaliseringer over en bred kam, og der er selvsagt mænd, der ikke har det på den måde. Jeg tror snarere overrepræsentationen af kvinder er et udtryk for, at sitets omgangsform appellerer særligt til dem«, tilføjer han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden