Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Facing. En stor del af Københavns beboere synes, det er irriterende at blive stoppet på gaden af en person, der vil sælge et 'godt formål'. (arkivfoto)

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver fjerde københavner synes, at irriterende 'facere' skal forbydes

Gadehververe er upopulære. Men samtidig meget effektive, lyder det.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Nej, jeg har pause fra mit arbejde og vil gerne bare have fred,« siger en kvinde, der prøver at sno sig uden om en gadehverver - en såkaldt facer - på Købmagergade i Indre By.

Og hun er langtfra den eneste, der helst ser sig fri for at blive antastet i byrummet af organisationer som Amnesty, Greenpeace og Care.

»Ved godt det ikke er populært«
Det viser en undersøgelse, YouGov har lavet for metroxpress. 56 procent af københavnerne synes, at facerne er irriterende, mens 24 procent synes, at facerne er meget generende og burde være ulovlige.

Forbrugerordfører i Dansk Folkeparti Mette Dencker er slet ikke overrasket over tallene.

»De velgørende organisationer bør kunne sælge deres budskaber på andre måder. Jeg vil dog ikke lave et lovforbud, selv om jeg godt kan forstå dem, der vil have det ulovliggjort,« siger hun til metroxpress.Care Danmark, der arbejder for at forbedre levevilkårene i udviklingslande, erkender også, at gadehvervning ikke er optimalt.

»Vi ved godt, at det ikke er populært, men der er intet, der er så effektivt et værktøj som facing,« siger Marie Sisse Brown, der er kommunikationschef hos Care.

De fleste organisationer, der hverver medlemmer på gaden, er medlem af ISOBRO - Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation.

»Vi forholder os til, at gadehvervning er lovligt, og at facerne optræder korrekt, men det er også vores opgave at diskutere, om gaderummet bliver overbebyrdet med facere, og den her meningsmåling vil bidrage til den debat,« siger generalsekretær Robert Hinnerskov til metroxpress.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden