Kærestejagt. 33-årige Helene Honoré har svært ved at finde et match i Skive, hvor hun bor. Derfor prøver hun nu lykken på Elitedaters.dk. Privatfoto.
Foto: Picasa

Kærestejagt. 33-årige Helene Honoré har svært ved at finde et match i Skive, hvor hun bor. Derfor prøver hun nu lykken på Elitedaters.dk. Privatfoto.

Livsstil

Helene er 'Elitedater': Jeg vil have en mand jeg kan tale med

Datingsiden Elitedaters har 6 kvinder for hver 4 mænd i databasen.

Livsstil

Nuancer, dybde og interessante samtaler.

Det er tre ting, der betyder meget for 33-årige Helene Honoré, når hun skal finde en kæreste.

Derfor har hun lavet en profil på datingportalen Elitedaters.dk, der har specialiseret sig i at få akademikere og karriereorienterede singler til at falde for hinanden.

I modsætning til andre datingsites, der typisk har flest mænd, er seks ud af ti profiler på Elitedaters.dk oprettet af kvinder.

En tendens som kønsforsker Kenneth Reinicke tilskriver, at kvinder generelt befinder sig bedre i et seriøst forum, hvor intelligens er et plus, og brystmålet kommer i anden række.

Ikke nædvendigvis mere intelligent
»Jeg har brug for en mand, der kan tale med om overvejelser og problemstillinger over aftensmaden med et refleksionsniveau, der kan give mig nye perspektiver at se tingene ud fra«, fortæller Helene Honoré, der har svært ved at finde en mand med de kvaliteter i Skive, hvor hun bor.

Hun kan godt forstå, at mange kvinder søger en partner, de kan få kvalificeret modspil af. Og at de gør det på et sted som Elitedaters.dk, der kræver en videregående uddannelse og en seriøs og velovervejet profiltekst fra alle sine brugere.

»Jeg oplever det også som en klar tendens, at kvinder vil have mænd, der matcher dem. Det vil jeg i hvert fald gerne«, siger Helene Honoré, der til daglig arbejder som ergoterapeut.

Hun er dog ikke nødvendigvis ude efter en mand, der er mere intelligent end hende selv.

»Mit mål er ikke at finde en, der ved mere end mig, jeg vil bare gerne have en, der er på samme niveau, så vi kan udvikle os sammen«.

Sådan er det ikke for 28-årige Nina Hansen. Hun oprettede i 2009 en profil på Elitedaters for at finde en mand, der gerne må være klogere end hende selv.

»På en måde trives jeg bedst med at være underlegen i et forhold. Jeg har oplevet at date mænd, der tydeligvis syntes, jeg var sejere end dem. Det var ikke særlig fedt«, siger Nina Hansen, der arbejder som jurist i København.

Hun har brug for kvalificeret modspil, siger hun.

»Jeg giver selv ret meget modspil og sætter pris på at blive udfordret, men mange mænd misforstår en udfordrende kvinde og taler i stedet kvinden efter munden», siger hun.

Men fordi Nina Hansen har et krævende job, hvor hun dagligt skal træffe mange beslutninger, har hun brug for at være skør og ubeslutsom, når hun har fri, fortæller hun.

»Jeg kan godt lide, at manden holder døren, åbner vinen, fælder træerne og sætter dagsordenen. Jeg har behov for at føle mig som en kvinde. Være lidt hjælpeløs på en eller anden måde«, siger Nina Hansen.

Men hvorfor?

»Det er svært at forklare. Måske er det fordi, jeg bare ikke gider være den, der får tingene til at ske og være den ansvarlige i min fritid. Så jeg har det godt med, at det er kvaliteter, en mand normalt forbindes med«.

De klassiske kønsrollemønstre kan Helene Honoré også godt lide, fortæller hun.

»Det er fint for mig at finde en mand, der kan være beslutningstager og en, jeg kan rådføre mig med for at få råd og hjælp«.

Men det skal ikke være one-way, understreger hun:

»I det gode parforhold for mig går det begge veje. Min kommende partner må også meget gerne kunne komme til mig for råd og vejledning i livet«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce