0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Smagsdommere er både henrykte og forfærdede over dåsemakrel

Både smag og pris byder på store variationer, når det gælder makrel i tomat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

dækket ind. Et stykke rugbrød med dåsemakrel udgør en sund frokost og bidrager til de 300 g fisk, du bør indtage ugentligt.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Makrel i tomat fås i overraskende mange forskellige udgaver. Tag nu bare de 10 varianter, som dommerne i Tjeks blindsmagning bliver præsenteret for. Tallerkenerne foran dem rummer alt fra plukfisk i højrøde, snaskede dynger til brunlige, faste fiskestykker uden særlig meget sovs.

»Jeg troede, de ville ligne hinanden meget mere«, siger kok og restauratør Jakob Mielcke fra restaurant Mielcke & Hurtigkarl, som lægger lokaler til smagningen.

LÆS ARTIKEL

Dommere på makrelindkøb
Jakob Mielcke har et indgående kendskab til fisk og har smagt alverdens svømmende specialiteter, bl.a. frisk sæd fra japanske torskefisk. Tjeks makrel i tomat-smagning er tæt på at overskride hans grænser.

»Det lugter af lort. Er det o.k. at nægte at smage på det? Jeg er jo sådan en bangebuks, som heller ikke prøver de vilde forlystelser i Tivoli«, prøver han efter at have beskuet og duftet til en rødlig dynge, der skal vise sig at være Glyngøres makrelguf fra tube.

Men en smagning indebærer altså, at man smager på varerne, medmindre de er fordærvede, så der er ingen vej udenom: En lille klat får lov at komme ind på bangebuksens tunge, men formår ikke at rokke meget ved hans umiddelbare opfattelse af produktet.

LÆS ARTIKEL

Rasmus Petersen er mere frygtløs og kaster en ordentlig mundfuld indenbords, da han når til tallerkenen med makrelguf. Så lyder der et ordentligt brøl:

»Det føles som blendede fiskerester i munden. Det er ikke mad. Hvem spiser dette«, spørger fiskehandleren.

Glyngøre er vinderen

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce