20 plader økologisk luksus-chokolade, der er få dage fra at overskride sidste salgsdato, er et godt eksempel på, hvad man kan finde i supermarkedernes affaldscontainere. Med mere fokus på madspild samler 'skraldere', der efterhånden er blevet et udbredt fænomen, spiselig mad, som er kasseret af butikkerne, selv om det kan være ulovligt.
En undersøgelse foretaget af YouGov for Metroxpress viser, at det faktisk er 23 procent af danskerne, der har prøvet at spise skrald.
Selv om det kan lyde ulækkert, er det ikke farligt ifølge fødevare- og hygiejneekspert Michael René:
»Hvis emballagen ikke er brudt, er det ikke farligt at spise mad, hvor holdbarhedsdatoen er udløbet. Kvaliteten kan være forringet, men hvis man ikke har noget imod for eksempel klumper i mælken, så sker der ikke noget«, siger han til Metroxpress.
Han mener, man skal stole på sin egen dømmekraft, når det gælder madens tilstand:
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her