Flere watt giver som tommelfingerregel hurtigere kogende vand, viser et tjek af syv elkedler.
Foto: THOMAS BORBERG

Flere watt giver som tommelfingerregel hurtigere kogende vand, viser et tjek af syv elkedler.

Livsstil

Her er den bedste elkedel

Det kan betale sig at kigge på mængden af watt, når du køber elkoger. Det har betydning for kogetiden, viser et tjek.

Livsstil

En elkoger, der knager, knirker og sprutter sig langsomt af sted til kogepunktet, er ulidelig at have stående i køkkenet.

Når vandet skal koge, gælder det vel for de fleste, at det gerne må gå lidt tjept.

Det mener i hvert fald levnedsmiddeltekniker fra Karolines køkken, Lone Lysdal, der har testet syv forskellige modeller af elkogere for Tjek.

»Hurtigheden er det vigtigste parameter ved kogning. Hvem gider stå og vente længe på elkogeren, når nu den er opfundet, for at det kan gå lidt stærkt?«, spørger hun uden at lede efter et svar.

Billig model falder til jorden Derfor falder den ellers billige model fra Føtex med kun 1000 watt helt igennem. Med næsten otte minutter førend vandet koger, dumper elkogeren

Den lange kogeproces får vandet til at stige til 99,5 grader, hvilket er den højeste temperatur blandt de testede. Men otte minutter er al for lang tid for en elkoger, vurderer Lone Lysdal.

Lille rejsestørrelse er hurtig
Hun er anderledes imponeret over den lille rejsemodel med plads til 0,9 liter vand.

"Den har kun 1000 watt og bruger alligevel kun tre minutter og 21 sekunder på at få vandt til at koge", siger hun overrasket.

Men temperaturen på vandet når ikke op over 97,1 grader, hvilket ikke er nok til at få den højeste pointplacering i testen.

Dommeren er ikke begejstret for, at Melissa-kogeren og den ligeledes lille koger ikke er designede sådan, at man kan se, hvor meget vand man har hældt i.

Krups varmer bedst

Blandt de store, kendte mærker, som , og , er det Krups til 399 kroner med 2000-2400 watt, der udmærker sig som den bedste elkoger.

Den bruger mindre tid end Braun og laver det varmeste vand af de tre.

Tre minutter og 30 sekunder efter den er sat i gang, får man 99,3 grader varmt vand klar til kaffe eller te.

"Det lader til, at de elkogere, der holder kogning i gang lidt tid efter, at vandet faktisk begynder at koge, er dem, der får temperaturen helt op i nærheden af de 100 grader", konkluderer Lone Lysdal efter testen.

Elkogerne har næsten alle sammen den praktiske kalk-si ved hældetuden, der forhindrer, at den sidste mundfuld af teen bliver til en knasende oplevelse. Kun Melissa og OBH mangler den.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce